Un director adjunct din APIA, reținut pentru luare de mită! A fost prins în flagrant! Ce sumă încasa

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 22 sep 2022, 06:20

Bogdan Dumitru Dumitrașcu

Sursa: Facebook

Directorul general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Constanţa, Bogdan Dumitru Dumitraşcu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru luare de mită.

Bogdan Dumitru Dumitrașcu ar fi pretins 2.000 de euro de la o persoană pentru a o angaja pe fiica acestuia în cadrul instituţiei, informează Digi 24, citând Agerpres.

După ce a fost prins în flagrant, Bogdan Dumitru Dumitrașcu a fost reținut de procurorii DNA și urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Constanţa cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile. 

„La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000

euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A.- Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i fie remişi în două tranşe respectiv înainte şi după angajare”, arată un comunicat de presă transmis de DNA, Serviciul teritorial Constanţa.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit DNA, ieri, 21 decembrie, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranşă de bani, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), fiind surprins în flagrant atunci când ar fi încasat suma, reprezentând jumătate din mita cerută. 

 

Taguri: