Un elev a fost luat cu ambulanta de la ora de religie, dupa ce a lesinat. A fost INGROZIT de ce le-a aratat profesorul pe ecran

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:16

Nu ajung cuvintele ca sa poata fi descris ce le-au vazut ochii si le-au auzit urechile acestor copii, pe bancile scolii. In timpul orei de religie, sub ochii lor a rulat un film socant!

Baiatului i s-a facut rau in timp ce profesorul le-a pus copiilor un film documentar explicit despre cum arata un avort si suferintele fatului in timpul chiuretajului. "E simplu material didactic", a spus directorul liceului, deloc miscat de documentarul socant.

In imagini apare un fat aflat in pantecul mamei. Apoi, prezinta ustensilele folosite in ingrozitoarea procedura. Doctorul tine sa sublinieze ca fatul, un om in miniatura, este viu, raspunde la stimuli si chiar este capabil sa simta durere.

De altfel, pe asta se si mizeaza. Pe constientizarea tinerilor ca, daca intretin relatii intime ce duc la o sarcina nedorita, fac o crima, prin avort!

Documentarul strigator la cer continua cu o scena absolut halucinanta. Practic, elevii sunt obligati sa vada actul in sine, in timpul interventiei. Imediat dupa ce elevul a lesinat, profesorul de religie a intrat si el, in stare de soc. Nu mult, pentru ca, in fata camerelor, a avut chiar puterea sa spuna ca elevul a lesinat din alte motive: „a facut o criza de spasmofilie, putea sa se intample si al alta

ora(…) a fost o lectie pur educativa, in care elevii au numai de invatat, nu cred ca am facut ceva deplasat.”

In timp ce elevul era dus la spital si consiliat psihologic, iata cum s-au vazut lucrurile din biroul directorului: „ filmul nu prezinta o scena reala de avort.  Secventele in cauza nu erau secvente reale erau niste mulaje. Eu chiar m-am uitat.” S-a uitat, dar nu cu atentie! Inca de la inceput, scrie clar ca scenele prezentate sunt cat se poate de reale.

Ba mai mult, scrie si ca este nevoie de acordul parintilor ca acest film sa fie vazut si de catre copii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Incidentul petrecut dupa difuzarea documentarului „Strigat mut” i-a lasat muti si pe cei din inspectorat. Desi am incercat in repetate randuri sa-i contactam telefonic, pentru o reactie, nimeni nu ne-a raspuns! Vrem sa va amintim ca in ultima vreme ora de religie a ajuns sa fie una controversata.

In repetate randuri, elevii, dar si parintii s-au plans ca le sunt predate pilde nelalocul lor.