Un elev de 11 ani a fost bătut cu o curea de un profesor. Dascălul a mers acasă la copil ca să îi dea o corecție. Motivul este halucinant

Author: Diana Tilă
Actualizat: 15 nov 2023, 04:35

Un elev de clasa a V-a a fost batut de un profesor cu o curea din cauza unui desen.

Este scandal imens la Școala Gimnazială Țuțora din județul Iași, după ce un profesor a mers acasă la un elev de 11 ani și l-a bătut cu o cureaua.

Citește și: A fost reținut elevul de 15 ani din Bacău care și-a obligat un coleg să își bage capul în toaletă și să îi pupe mâna. Elevul agresat primește consiliere psihologică

Elev de 11 ani bătut cu o curea de profesor, la Iasi. Dascălul a mers acasă la copil ca să îi dea o corecție

Elevul de 11 ani locuiește într-un plasament familial, iar acum trece prin clipe dificile din cauza unui profesor care predă Tehnologia Informației (T.I.C).  

Scandalul ar fi început pe 2 februarie, când la finalul unei ședințe cu părinții, asistentul maternal al copilului a fost contactat de director, care i-a spus să-l primească în vizită pe profesor.

Profesorul care predă Tehnologia Informației spunea că dorește să poarte o discuție cu elevul.

Citește și: Motivul pentru care o învățătoare ar fi agresat fizic și verbal un elev din Câmpulung: „A fost trântit de către învățătoarea sa de bancă”

Însă, ajuns în locuința elevului de doar 11 ani, dascălul a început să-l lovească pe acesta cu o curea. În scurt timp, femeia care are grijă de copil a intervenit de urgență.

„În jurul orei 14:00 am participat la ședința cu părinții. În cadrul acestei ședințe nu s-a spus nimic negativ la adresa lui Alexandru. În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 16:00 am fost sunată de diriginte și m-a întrebat dacă sunt de acord să îl primesc în vizită pe domnul profesor de T.I.C (Marian Curmei – n.r.) pentru că are de precizat ceva în legătură cu Alexandru.

L-am rugat pe diriginte ca tot ce are de discutat profesorul să discute la școală sau de ce nu mi s-a spus la ședința cu părinții. A spus apoi că e în folosul lui Alexandru și am acceptat. L-am întâmpinat pe profesor la poartă, era pentru prima oară când îl vedeam. Mi-ar fi plăcut să se prezinte, dar nu a făcut-o. Intrând în casă, vizibil nervos, s-a năpustit asupra lui Alexandru, care se afla în sufragerie, pe canapea.

Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva. Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov. A spus că acea caricatură a fost trimisă către direcție.

Eu nu am înțeles legătura dintre desen și profesor, nu apărea nicăieri numele acestuia și nici nu semănau”, a precizat Maria Petrescu.

Imediat după incident, femeia a sunat la poliție, asistența socială, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și primarul despre acest eveniment grav.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Motivul pentru care profesorul a recurs la acest gest este halucinant. Totul ar fi pornit de la o caricatură. Profesorul s-ar fi enervat după ce copilul l-ar fi jignit printr-un desen.

”Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva.

Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov. A spus că acea caricatură a fost trimisă către direcție. Eu nu am înțeles legătura dintre desen și profesor, nu apărea nicăieri numele acestuia și nici nu semănau”, a precizat Maria Petrescu în presa locală.

Citește și: Un adolescent de 16 ani a bătut un coleg cu bastonul telescopic, apoi l-a lovit și pe tatăl lui și, în final, pe diriginte

Întrebat despre acest episod, primarul comunei a menționat reporterilor din Iași că, până în prezent, nu s-a luat vreo măsură, ba dimpotrivă. Mama copilului (n.r. asistentul său maternal) acuză școala că i-a cerut să-și retragă acuzațiile.

Mama băiețelului, adică asistentul maternal, a sesizat și poliția, am trimis și noi asistentul social după ce am auzit, însă nu s-a făcut nimic încă. Femeia chiar a fost chemată la școală și au încercat să o convingă să-și retragă plângerea de la poliție. Ea mai are în grijă doi copii și a povestit că nu i s-a mai întâmplat așa ceva ”, a afirmat Cristinel Albu, primarul comunei Țuțora, conform BZI.ro.

În mod inexplicabil, după cele întâmplate, profesorul Marian Curmei i-ar fi spus femeii că vrea să facă meditații cu băiețelul.

„A dezmințit ideea cu raportul la direcție, calmându-se. Eu i-am explicat, mai mult tremurând, că nu e bine să intri în casa unui om și să faci așa ceva. El a precizat că vrea să îl ajute pe Alex, să facă pregătire cu el, dar eu nu i-am cerut acest lucru. Din timpul discuțiilor am înțeles că e membru de partid și că se bazează pe susținere și sprijin politic.

El, fiind foarte calm, eu, gândindu-mă la toate câte a făcut, mi-a fost teamă și l-am lăsat să-i ofere o mână de ajutor lui Alex la teme. Am urmărit foarte atent ce se întâmpla. În jurul orei 18:45 a plecat, spunând că va veni și ziua următoare să facă meditații cu Alex. Nu i-am răspuns absolut nimic.

Rămasă cu copiii în casă, nu știam cum să procedez. Mi-a scris pe telefon și a spus că l-a certat nevasta, povestindu-i cele întâmplate. A doua zi, Alexandru a povestit colegilor totul, vizibil afectat văzându-l pe profesor în școală. Am anunțat DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – n.r.) și primarul. În dimineața zilei de 3 februarie 2023, profesorul a susținut în cancelarie, pe un ton amuzat, că i-a aplicat lui Alexandru o corecție golănească.

O învățătoare l-a întrebat ce înseamnă asta, iar el a subliniat ideea că i-a dat o corecție golănească prin care să-l aducă pe drumul cel bun și să devină băiat de treabă, că nu este nimic grav. Învățătoarea i-a spus că e foarte grav. Eu, ca mamă, știu că Alexandru are talent și este pasionat de desen, ori de câte ori are câteva momente libere face asta, nu mi s-a părut nimic obscen”, a menționat Maria Petrescu.

 

Taguri: