Un elev din Bacău a amenințat cu cuțitul un profesor, în sala de sport. Minorul de 15 ani a fost reținut

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 apr 2023, 14:37

Totul a început de la unele discuții purtate în contradictoriu între elev și cadrul didactic

Sursa: pexels

Un elev din Bacău, de doar 15 ani, a amenințat un profesor cu un cuțit, chiar în sala de sport. Acesta a fost dus direct la audieri, după care, a fost reținut.

Un elev de 15 ani din Bacău a amenințat un profesor cu un cuțit. Polițiștii au fost chemați imediat la fața locului, în urma unui apel efectuat la 112.

Un elev din Bacău a amenințat o profesoară cu un cuțit

Ieri, 19 aprilie, un apel la 112 a fost efectuat, pentru a se cere intervenția polițiștilor, după ce un elev de 15 ani a amenințat cu cuțitul o profesoară.

Totul a început de la unele discuții purtate în contradictoriu între elev și cadrul didactic. La un moment dat, elevul a spus un cuțit din rucsac, în timp ce se aflau în sala de sport și a început să îl amenințe pe profesor.

Imediat după cele întâmplate, elevul a fugit din școală și a aruncat cuțitul. În prezent, aceste este cercetat pentru infracțiunile de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și pentru amenințare.

Citește și: Înscrieri BAC 2023: Ce documente trebuie să conțină dosarul elevilor de clasa a 12-a

„Poliţiştii au stabilit faptul că un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înţepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie şi condus la sediu pentru audieri”, a precizat IPJ Bacău, conform edupedu.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mai mult decât atât, cazul a fost preluat de către polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, ei fiind și cei care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani.

Cazurile de violență din școli sunt din ce în ce mai dese

După ce, ani de zile, elevii se agresau fizic și verbal unii pe alții, în prezent, aceștia au început să facă același lucru și cu profesorii. Reamintim faptul că, la începutul lunii aprilie, o profesoară de japoneză dintr-un liceu din Capitală a fost înjunghiată în gât de un elev.

Elevul era în clasa a X-a și, cu puțin timp înainte de ora de japoneză, a întrebat pe grupul clasei dacă ar merita sau nu să își omoare profesoara. După ce aceasta a intrat în clasă, la scurt timp, elevul i-a pus un cuțit la gât.

Citește și: Când se termină anul școlar 2023? Începând cu această dată elevii intră în vacanța de vară

Femeia a ajuns de urgență la spital, dar, din fericire, rănile avute nu i-au pus viața în pericol. În urma cercetărilor, s-a descoperit că băiatul era pasionat de unele jocuri video japoneze extrem de violente.