Un fenomen INGRIJORATOR IA AMPLOARE in randul adolescentilor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 18:20

Un sondaj britanic a aratat ca tinerii din ziua de azi sunt dependenti de SMS-uri, messenger sau alte tipuri de mesaje care pot fi trimise de pe telefon.

Potrivit ultimelor studii acestia trimit mesaje chiar si in timp ce dorm. Era deja enervant faptul ca, in general, adolescentii nu se dezlipesc de telefon nici la cand sunt la cursuri, la masa sau in cadrul altor actiuni care necesita atentie si interactiune in mod direct, insa trimisul mesajelor in toiul noptii este de-a dreptul revoltator, sustin specialistii.

Profesorul Elizabeth Dowdell de la Villanova University a declarat ca acest lucru a devenit chiar un fenomen in randul tinerilor.
Este ingrijorator deoarece le perturba somnul, mai ales ca acestia reactioneaza ori de cate ori aud soneria telefonului, indiferent ca este zi sau noapte. Mesajele trimise in timpul ce adolescentii dorm nu contin texte cu substanta, unele dintre ele sunt fara noima, iar de multe ori tinerii vor reactiona precum in cazurile de somnambulism. Majoritatea nu isi vor aduce aminte ca au trimis un mesaj in timp ce dormeau.

Fenomenul este ingrijorator, deoarece conform sondajului, specialistii au tras concluzia ca tinerii din ziua de azi nu obisnuiesc sa doarma opt ore pe noapte, atat cat are nevoie organismul in
mod normal. Nu numai ca mai putine ore de somn inseamna mai putina atentie in timpul orelor, deci rezultate mai proaste la invatatura, dar este foarte probabil ca acesti tineri sa aiba mari probleme de sanatate atunci cand vor deveni adulti. Risca sa fie mai vulnerabili in fata unor boli cum ar fi diabet, obezitate, despresie.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.