Un francez care locuiește în România a povestit care sunt lucrurile normale în Franța, care ar băga un român în comă

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 mai 2024, 11:31

Care sunt lucrurile normale în Franța, dar care ar băga un român în comă.

Sursa: Captură TikTok

Un francez stabilit în România a atras atenția utilizatorilor de pe TikTok cu o serie de videoclipuri în care descrie lucrurile comune din Franța care ar putea părea șocante pentru români. Iată câteva dintre observațiile sale:

Clement a explicat faptul că printre lucrurile comune din Franța, dar care ar părea neobișnuite pentru un român se numără grevele, salutul ”la bise” și taxele de drum foarte mari.

Grevele sunt un lucru perfect normal în Franța

Francezul stabilit în România a dezvăluit faptul că grevele nu sunt un clișeu în Franța, ci o realitate constantă. Acesta a mărturisit că unele greve se întind pe luni de zile, în special atunci când vine vorba de grevele din transport.

Citește și: Ce să nu faci sub nicio formă dacă găsești o perie de pantofi pe jos, în Istanbul! Înșelătoria la care trebuie să aibă grijă românii care merg în Turcia

"Mereu sunt greve în Franța. De exemplu, în orașul meu, pentru trei luni toate transporturile publice erau în grevă. Nu era deloc niciun autobuz în oraș. Era foarte penibil."

, a spus francezul, într-un video postat pe contul său de TikTok.

Acesta a ținut să menționeze că trenurile sunt frecvent anulate, iar acest lucru devine evident abia când călătorii ajung în gară, ceea ce este foarte frustrant. Clement a dezvăluit că mereu intervine câte ceva atunci când vine vorba de transportul în comun din Franța.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

@clementdsps #romania ♬ sunet original- Clément 🇫🇷

Salutul ”la bise” și taxele de drum ar fi lucruri neobișnuite pentru români

O altă practică franceză care ar putea părea neobișnuită pentru români este salutul "la bise." Acest salut, care se manifestă prin pupatul pe obraz, poate să difere în funcție de regiune.

" În Franța, când ne vedem, între un bărbat și o femeie sau între femei, facem ”la bise”. Un salut un pic ciudat. În câteva regiuni facem două, în câteva facem trei, în câteva începem la stânga, începem la dreapta. E un cod foarte ciudat, dar noi facem ”la bise”. Nu e deloc romantic, e doar politețe, între prieteni, în familie.", a mai spus tânărul.

Citește și: Șocul cultural avut de o studentă africană din Marea Britanie când a venit în România: „Toată lumea vrea să facă poze cu mine”

Francezul a menționat și costurile ridicate ale transportului în Franța. Clement susține că în Franța nu poți plăti o singură vinietă pentru toate drumurile, așa cum se plătește în România, ci trebuie achitată o taxă de trecere.

"În Franța, se merge cu taxele de trecere și e foarte scump. E gen 20 de euro pentru 200 de kilometri. E foarte, foarte mare. Transportul între orașe e foarte scump, cu trenul, cu mașină e scump," a mai explicat el.

Aceste perspective au stârnit numeroase reacții pe rețelele de socializare, mulți utilizatori români exprimându-și surprinderea față de aceste aspecte cotidiene ale vieții franceze. Unii au remarcat faptul că și în România se practică pupatul pe obraz drept formă de salut, în timp ce alții au confirmat faptul că taxele de drum din Franța sunt ridicol de scumpe.