Un incendiu de proporții a luat naștere pe podul Kerci, care face legătura între Rusia și Crimeea

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 iul 2023, 00:00

Un incendiu de proporții a luat naștere pe podul Kerci, care face legătura între Rusia și Crimeea

Sursa: Captură video twitter KyivPost

Un incendiu puternic a izbucnit pe podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea. Peninsula Crimeea a fost anexată ilegal de către Kremlin, în anul 2014.

O bucată din Podul Kerci, care face legătura între Rusia și Crimeea, s-a prăbușit în apă, după ce câteva vagoane-cisternă au luat foc în această dimineață, 8 septembrie, în jurul orei 06:00.

Un incendiu puternic a izbucnit pe Podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea

Presa din Ucraina a raportat o explozie puternică, în timp ce RIA, agenția de știri de stat din Rusia, a declarat că de vină sunt vagoanele-cisternă care au luat foc.

„Potrivit informațiilor preliminare, un rezervor de combustibil a luat foc pe una dintre secțiunile podului din Crimeea", a relatat RIA citând un oficial local.

Din cauza flăcărilor puternice și a pericolului care există, traficul a fost suspendat. Cu toate acestea, Agenția Federală pentru Transport Maritim și Fluvial din Rusia a apus că transportul maritim efectuat prin Strâmtoarea Kerci nu a fost afectat.

Citeste si: Volodimir Zelenski cere interzicerea presei ruse de stat pe întreg teritoriul UE

Vagoanele-cisternă conțineau, conform presei din Rusia, combustibil.

Flăcările au fost atât de puternice, încât s-au văzut de la kilometri distanță, iar flăcările aveau o înălțime de zeci de metri.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Podul Kerci a fost inaugurat în anul 2018, după ce Rusia a anexat Crimeea în anul 2014, ilegal. Acesta are o lungime de 19 km și este cel mai lung pod din Europa.

Mykhailo Podolyak, un consilier al lui Volodimir Zelenski, sugerează responsabilitatea Kievului

După ce Ucraina a rămas fără Peninsula Crimeea în anul 2014, acum, cu ocazia acestui incident, Ucraina a sugerat propria sa responsabilitate.

„Crimeea, podul, începutul. Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, tot ceea ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce aparține ocupației rusești trebuie expulzat”, a transmis Mykhailo Podolyak.

Conform The Guardian, unele persoane se gândesc chiar la un act de sabotaj, întrucât, potrivit primelor informații rezultate în urma cercetărilor, pe secțiunea rutieră a podului, nu este niciun semn evident cum că vagoanele-cisternă ar fi fost lovite de vreo rachetă.

Imediat după ce locuitorii din Crimeea au auzit explozia și imediat după ce au văzut fumul negru și gros, aceștia s-au grăbit să ajungă la benzinării, pentru a alimenta, de teama că ar putea rămâne fără combustibil.

Citeste si: Soldații ruși din regiunea Herson dormeau în cocina de porci, alături de animale. O televiziune din Ucraina a publicat imaginile halucinante

Sursele oficiale rusești nu au vrut să ofere prea multe informații despre cele întâmplate, iar singurul lucru afirmat de către Tass, serviciul de știri, este că un camion-cisternă, plin cu combustibil, a luat foc.

„Un vagon cisternă arde cu combustibil pe una dintre secțiunile podului. Arcurile de navigație nu sunt afectate. Este prea devreme pentru a vorbi despre motive și consecințe. Se lucrează la stingerea incendiului”, a transmis, de asemenea, un alt oficial al Moscovei.