Un incendiu devastator a pus stapanire pe un intreg oras canadian! Zeci de mii de oameni au fost evacuati din cauza flacarilor uriase care le ameninta locuintele

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:45

Valvataia a ajuns pana la autostrada luata cu asalt de cei care incercau sa scape cu viata.

Flacarile uriase au facut ravagii  mai intai in padurea din apropierea orasului  Fort McMurray, insa autoritatile nu le-au mai putut tine sub control  din cauza vantului, astfel  valvataia a ajuns in localitate. Imediat cum focul a inceput sa cuprinda primele case din oras, s-a dat alarma si localnicii au fost evacuati din calea  flacarilor. Zeci de mii de oameni au plecat in graba pentru a se salva.

Flacarile uriase au inchis principala cale de acces in oras,  autostrada din sudul localitatii iar pe aeroport au fost anulate mai multe zboruri.

In zona au fost trimise noua bombardiere cu apa, 12 elicoptere  si peste 100 de pompieri. Cei evacuati au fost  trimisi in  refugii improvizate  la  21 de kilometri distanta de orasul  in flacari. Din fericire, pana acum nimeni nu a fost ranit.

In urma lor, flacarile au facut prapad, au parjolit aproape 3000 de hectare de padure si vegetatie. Mai grav este ca astazi, se asteapta ca vantul sa creasca in intensitate ceea ce va inteti si mai mult valvataia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”