Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate. Cu doar opt clase și o condamnare pentru infracțiuni rutiere, Costin trăia în lux, mergea la anchete și păzea secții de vot

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 aug 2024, 15:31

Costin Oprea s-a dat drept agent al Serviciului de Informații și Protecție Internă și al Direcției de Operațiuni Speciale

 
Sursa: observator

Un tânăr de 25 de ani din Ploiești, pe nume Costin Oprea, a reușit să înșele poliția timp de un an și jumătate, pretinzând că este polițist, deși avea doar opt clase și o condamnare pentru infracțiuni rutiere.

Oprea s-a dat drept agent al Serviciului de Informații și Protecție Internă și al Direcției de Operațiuni Speciale și a reușit să participe la multiple operațiuni ale poliției, cum ar fi anchete, razii rutiere, cercetări la fața locului și chiar paza secțiilor de votare.

Citește și: O mașină plină de cazane de țuică furate a fost implicată într-un accident grav în Mehedinți. Trei persoane au fost rănite și transportate la spital

Cum a reușit infractorul să se dea drept polițist timp de un an și jumătate

Strategia sa a fost bine pusă la punct. Acesta a reușit să cumpere echipamente specifice din mediul online și de pe piața neagră, inclusiv o uniformă de polițist, un pistol Glock, o stație de comunicații Motorola/Tetra, o legitimație de polițist și o lampă stroboscopică montată pe mașină.

Toate acestea l-au ajutat să treacă neobservat de către colegii polițiști, care nu și-au dat seama că este un impostor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Oprea a fost demascat după ce a fost reclamat la poliție pentru înșelăciune, iar pe 21 august 2024, Judecătoria Ploiești a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său, fiind acuzat de uzurpare de calități oficiale în formă continuată.

În acest caz, toți polițiștii care au interacționat cu el au fost audiați ca martori, cu excepția unui agent de la Secția 3, care poartă același nume și care este acum acuzat de complicitate.

Polițistul de la Secția 3 a susținut că nu știa că Oprea nu era un polițist real și și-a declarat disponibilitatea de a fi testat cu aparatul poligraf pentru a dovedi veridicitatea declarațiilor sale.

Cu toate acestea, el a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție. 

Citește și: Imagini sfâșietoare cu Roberta, polițista de 21 de ani, condusă pe ultimul drum în localitatea natală. Prietenii și colegii tinerei nu își pot reveni nici acum din șoc: „Nu vreau să cred așa ceva”

„În mod incredibil, demonstrând abilități fine de escroc și mitoman iscusit, Oprea Costin a reușit să se apropie și să interacționeze cu polițiști din aproape toate structurile de politie din cadrul I.P.J

Prahova și mai mult, inclusiv acestora le-a creat impresia că este polițist în cadrul Direcției Operațiuni Speciale ori SIPI (Serviciul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne)”, spun autoritățile, potrivit  ziarulincomod.ro.

 

 


Mama lui Esat se întâlnește cu Gulben și îi spune că nu este potrivită pentru fiul său. Urmărește episodul 51 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară