Un instructor de zbor a murit chiar în timpul zborului. Pilotul a crezut că acesta „se preface”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 nov 2023, 06:50

Un instructor de zbor a murit chiar în timpul zborului și, inițial, pilotul a crezut că totul este o glumă. Bărbatul a suferit un stop cardiac.

Un instructor de zbor a murit în timpul zborului, iar pilotul și-a dat seama că nu este o glumă abia când au aterizat. Bărbatul era leșinat pe umărul său.

Un instructor de zbor a murit în timpul zborului

Conform CNN, pilotul a crezut că totul este o glumă și că instructorul doar „se preface” că doarme.

Totul a avut loc în timp ce aceștia efectuau un circuit în apropiere de aeroportul Blackpool din Lancashire, Anglia.

Pilotul îi ceruse instructorului să îl însoțească la bordul unui avion, Piper PA-28, cu patru persoane, din motive de siguranță, în condiții extreme de vânt, potrivit Air Accidents Investigation Branch.

Conform pilotului pentru AAIB, cei doi au purtat tot felul de discuții, iar pilotul a rulat aeronava până la pista de aterizare.

Ultimele cuvinte ale instructorului au fost: Arată bine, nu este nimic în spatele tău”.

Citește și: Motivul pentru care o mamă și-a ucis cu sânge rece fiica de doar 13 ani, apoi a încercat să se sinucidă aruncându-se de la geam

Nu a durat mult de când avionul a decolat, iar instructorul a murit. Dintr-o dată, capul acestuia s-a lăsat pe spate, iar copilotul a crezut că „că se prefăcea că doar trage un pui de somn”, în timp ce se termina circuitul.

În momentul în care avionul s-a întors, capul acestuia a căzut pe umărul copilotului, dar cei prezenți au continuat să creadă că totul este o glumă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Și-au dat seama că a murit, după ce avionul a aterizat

Avionul a aterizat în siguranță, dar nici atunci instructorul de zbor nu și-a ridicat capul. Atunci, ceilalți membri ai echipajului și-au dat seama că ceva nu este în regulă și au alertat, imediat, serviciile de urgență.

„Persoanele care au vorbit cu el în dimineața incidentului au spus că era vesel ca de obicei și nu existau indicii că se simțea rău.

Cele trei persoane care au zburat cu el pentru lecția de probă chiar înainte de zborul incidentului au spus că părea bine și că nu s-a întâmplat nimic anormal”, este precizat în raportul AAIB.

Bărbatul suferea de tensiunea arterială ridicată, dar aceasta era în limitele normale. „Din dovezile furnizate, este probabil ca individul să fi suferit un stop cardiac în momentul decolării aeronave”, a mai fost precizat.

Citește și: Modul banal în care a murit în tânăr în vârstă de doar 23 de ani. Mama lui a crezut că fiul îi face o farsă: „Nu eram ca o mamă și un fiu normal”

„Niciun test sau evaluare nu poate oferi o detectare 100% fiabilă a problemelor cardiace. Trebuie găsit un echilibru între minimizarea riscului pentru siguranța zborului și asigurarea unei evaluări medicale corecte și rezonabile a persoanelor”, mai se arată în raport.

 

 

Taguri: