A venit sezonul cald, iar acum este momentul oportun să porți eșarfe din mătase. Fie că le preferi pe cele din mătase naturală sau alegi eșarfe din cașmir, află în acest articol cum să le porți!
Cert este că mătasea și cașmirul sunt două dintre cele mai populare materiale din lumea hainelor. De exemplu, există și rochii din mătase sau pulovere din cașmir, însă acum vom vorbi doar despre eșarfe și aceste două materiale. Așadar, iată câteva ponturi despre cum să porți esarfe matase!
Moduri clasice de a purta o eșarfă
Mai întâi, trebuie să lămurim dacă este vorba de o eșarfă de dimensiuni mari sau mici. Le vom lua pe rând.
În cazul eșarfelor mari, le poți purta ca un șal, o pelerină sau un poncho, iar dacă ai la dispoziție inele sau cleme speciale pentru eșarfe, poți accesoriza eșarfa cu un mic contrast metalic de acest gen, pentru a scoate în evidență imprimeul. Desigur, poți să o porți și ca un batic - este o modalitate populară de a o purta, având în vedere că multe românce preferă această accesorizare și când merg la biserică, spre exemplu.
Atunci când intră în discuție eșarfele mici, acestea pot juca mai multe roluri, însă un mod clasic de a fi purta o eșarfă este la gât, fie într-un mod lejer sau strâns, în funcție de decolteul hainei.
Feluri inedite de a stiliza o eșarfă
O sugestie trendy de a purta o eșarfă lungă este de a o lega în talie cu o centură subțire. Astfel, va da impresia unei veste și îți va ține de cald. Pe lângă această modalitate, poți opta pentru un look simplu, dar de efect: să o lași atârnând! Atunci când porți un palton, vei obține un efect elegant, care să fluture în vânt.
Eșarfele scurte, având în vedere versatilitatea lor, pot fi purtate în nenumărate feluri: ca accesoriu la geantă, ca bentiță în păr sau chiar și ca brățară! Aici, imaginația ta este limita. Indiferent pe care o alegi, o esarfe matase naturala îți va oferi un strop de eleganță.
Despre mătase și cașmir, pe scurt
Vom vorbi mai întâi despre mătase. Este un material obținut prin fierberea coconilor de viermi de mătase pentru a obține materia primă din care este mai apoi obținută țesătura. Este un material extrem de fin, ușor și moale, având o strălucire aparte. Se folosește în articolele vestimentare de lux. În plus, este un material hipoalergenic.
Cât despre cașmir, acesta este obținut din blana caprelor din munții Himalaya. Se folosește, în general, la articolele vestimentare de iarnă precum fularele, puloverele sau mănușile. Precum mătasea, este un material premium, iar prețul oglindește calitatea acestuia. Multe persoane aleg cașmirul datorită faptului că este o lână mai moale și mai fină față de lâna de oaie pe care o știm cu toții. Astfel, poți accesoriza ținuta pentru vreme răcoroasă și cu esarfe casmir.
Așadar, acum că ai aflat câte puțin din toate, te invităm să descoperi online o eșarfă pentru tine!