Un look aparte in curtea ta, cu un iluminat pentru gradina perfect ales !

Author: Amalia Georgescu

Te numeri printre cei care locuiesc la curte? Atunci ești conștient că este mult de muncă, mai ales dacă vrei că acest spațiu să fie unul desprins parcă din revistele de specialitate. Dar, mai mult decât atât, acum că vara este în toi, cu siguranță toată distracția este în curte, și nu în interiorul fierbinte.

Lăsarea serii nu este un motiv ca să te retragi în fața televizorului, ci mai poți petrece clipe minunate în curte, cu condiția să ai parte și de un iluminat exterior potrivit. Cele mai faine petreceri sunt cele care se dau vara, pe înserat, așa că nu trebuie să renunți la această distracție pe cinste doar pentru că nu știi cum să procedezi cu iluminatul curții.

Ai doar puțină răbdare, citește rândurile următoare și află câteva dintre recomandările specialiștilor în acest caz.

Tipuri de iluminat exterior

La prima vedere, nu pare deloc complicat să alegi corpurile de iluminat pentru curtea casei tale. Cu toate acestea, trebuie să știi că avem trei tipuri principale de iluminat exterior, de care este bine să ții cont.

  • Iluminat de siguranță

Este cel care te ajută să descurajezi eventualii rău-făcători, dar care contribuie și la faptul că ai o mai bună vizibilitate a întregului spațiu.

  • Iluminat de peisaj

Cu ajutorul acestuia poți pune accentul pe anumite detalii de vegetație, cum ar fi un copac sau niște răsaduri cu flori de care ești tare mândru.

  • Iluminatul de accent

Să nu uităm nici de iluminatul de accent, prin care evidențiezi mult mai bine faptul că ți-ai personalizat spațiul exterior, și este cel responsabil de crearea acelei atmosfere de fond.

Prin urmare, analizează cu atenție curtea ta și vezi care este iluminatul de care ai nevoie, după care poți să începi să cauți corpurile de iluminat care sunt perfecte pentru tine, cum sunt și cele de la https://dinamic-electric.ro/iluminat-pentru-gradina-123.

Câtă lumină ai nevoie

Înainte de a trece la achiziționarea corpurilor de iluminat, trebuie să te gândești câtă lumină ai nevoie. Este nevoie de un mic calcul, în care trebuie să înmulțești dimensiunea zonei care urmează să fie luminată cu 1,5. Rezultatul obținut îți dă informații despre care este puterea totală necesară. Discută eventual și cu specialiștii de la magazin și vezi și care sunt recomandările lor în acest caz, dar vei vedea că tot la calculul nostru vei reveni.

Nici prea mic… dar nici prea mare

Cu siguranță în curtea ta se mai găsesc și unele obiecte de decor, sau piese de mobilier, unde te poți relaxa în serile de vară sau început de toamnă. Ia-le și pe acestea în calcul atunci când mergi să cumperi corpurile de iluminat pentru curte, și vezi ca nu cumva cele alese de tine să fie mult prea mici sau să aibă o putere prea slabă. Nici varianta cealaltă, cu corpuri supra-dimensionate nu este de preferat. Îți dorești armonie, așa că încearcă să o și ai!

LED? Da, vă rog!

Curtea ta va arăta de-a dreptul fabulos dacă alegi tehnologia LED. Te poți juca frumos cu culorile, astfel încât să obții o atmosferă de poveste, dar în plus, ai și avantajul de a consuma mai puțină energie. Mediul înconjurător va aprecia decizia ta, ca să nu mai amintim și de faptul că factura la energia electrică nu va fi una care să îți dea palpitații.

Alegerea corpurilor de iluminat în funcție de spațiu

Evident, toată lumea își dorește o curte mare, iluminată feeric, dar adevărul este că puțini sunt cei care se pot bucura de acest avantaj. De aceea, am decis să îți oferim și câteva mici recomandări despre cum poți amplasa corpurile de iluminat în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

  • Curte de dimensiuni mari

În acest caz, niște reflectoare de-a lungul gardului sunt o sugestie potrivită. În plus, vei avea și acel sentiment de siguranță, care îți cam lipsește atunci când curtea ta are dimensiuni impresionante. Niște surse de lumină de-a lungul aleilor sunt perfecte pentru un look aparte, dar a și permite deplasarea mai ușoară pe timpul nopții.

  • Curte mica

Cu niște corpuri de iluminat bine alese și mai ales, amplasate strategic, reușești să-i oferi curții tale iluzia că este mult mai spațioasă. Câteva spoturi solare amplasate într-un copac îndreptate cu lumina în jos sunt o idee bună, sau un șir de lumini de o singură culoare.

Jocuri de lumini

Cu siguranță adori jocurile de lumini, și vrei să le folosești și în curtea ta. Este perfect, cu condiția să știi și cum să le utilizezi în așa fel încât rezultatul final să încânte ochiul, și nu să ofere acea senzația de kitsch sau bâlci.

  • Galben

Este o nuanță care este indicată la început de toamnă, și care va pune mai bine în valoare frunzele care încep să își schimbe culoare. Curtea ta va arăta precum un tablou creat de un pictor talentar.

  • Roșu

Se potrivește mai mult pentru a atrage atenția asupra unor obiecte decorative sau a pereților casei.

  • Verde

De preferat este ca această culoare să fie folosită pentru corpurile de iluminat amplasate în gazon sau în gardul viu, deoarece frumusețea naturală a acestora va fi mult mai bine pusă în valoare.

  • Alb

Dacă vrei să nu dai greș, atunci o astfel de culoare este perfectă, și prin prisma faptului că nuanțele plantelor, frunzelor, dar și a celorlalte elemente decorative din curtea ta sunt prezentate așa cum sunt ele.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.