Un medic celebru trage un semnal de alarmă: „Se formează al treilea val din Asia. Dacă nu se golesc spitalele...” Ce s-ar putea întâmpla în România?

Autor: Amalia Georgescu
Ce se va întâmpla dacă România va fi lovită de al treilea val al epidemiei de coronavirus?
Sursa: PixaBay

Deși în mai multe țări europene a fost reintrodusă carantina pentru o perioadă scurtă de timp, România nu a impus reguli atât de stricte. Ce crede medicul Octavian Jurma?

Medicul Octavian Jurma a precizat că deși n umărul cazurilor noi de coronavirus este mai mic în ultima perioadă, acest lucru se întâmplă pentru că în luna decembrie numărul testelor efectuate a scăzut considerabil. 

Octavian Jurma: „România merge pe calea imunizării naturale, dar nu spune nimeni asta.”

Medicul Octavian Jurma a ținut să precizeze că analizând situația actuală a României se conturează tot mai mult ideea de imunizare naturală, chiar dacă nu se vorbește în mod oficial despre acest lucru.

Specialistul atrage atenția că România ar trebui să impună măsuri mult mai dure, așa cum s-a întâmplat în alte state ale Europei. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Octavian Jurma a dezvăluit că statele europene au impus restricții tocmai pentru a se pregăti pentru un al treilea val al epidemiei de coronavirus care ar urma să pornească din Asia și care ar putea fi mult mai puternic, ducând la aglomerarea spitalelor, lucru care deja se întâmplă în România.

Citeste si: Cum se transmite, de fapt, noul coronavirus? Studiul care schimbă tot ce știam până acum

„Pandemia evoluează după legi naturale. Este cel mai onorabil inamic cu care avem de-a face. Ne anunță dinainte ce se poate întâmpla. Este o mare problemă. Autoritățile au reacționat predictibil pană la începutul lunii decembrie. Modificările au fost mici. Eroarea s-a menținut în niște limite acceptabile. În decembrie a început să varieze numărul de teste extrem de mult. Cele 16.000 de teste din urmă au diluat enorm rata de pozitivare de azi. Numărul

de teste real continuă să scadă. Poate să fie mascat cu teste care se aduc din urmă și apar variații extreme care nu se pot justifica statistic. Din acest motiv trebuie să ne uităm la predicția pe termen lung. Și atunci întrebarea este de ce nu se iau măsuri. Asia este și epicentrul acestei epidemii. Ei se lovesc anual de epidemii. Măsurile pe care le iau ei sunt măsurile adecvate. România merge pe calea imunizării naturale, dar nu spune nimeni asta.
Suntem un soi de model suedez încrucișat cu modelul mioritic. Vor să împace și capra și varza. Poate au trecut alegerile, dar dacă rămâne același Guvern trebuie să deconteze. Noul Guvern trebuie să acopere prostiile făcute de vechiul Guvern. Toate țările din Europa au luat măsuri dure de carantină pe care le-au avut înainte de sărbători. Pentru că se formează al treilea val din Asia. Valul trei din Asia arată la fel de mare ca valul doi sau poate că mai mare.
Europenii vor ca al treilea val să-i prindă pe uscat. Vrem să fim la un nivel cât mai jos pentru că se vor umple spitalele. Și dacă nu se golesc spitalele, acestea vor da pe afară. La noi deja se întâmplă asta.”
, a precizat medicul Octavian Jurma, într-o intervenție la alephnews.ro.

Citeste si: Șase persoane au murit în timpul testării vaccinului Pfizer-BioNTech! Primele declarații oficiale

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.