Dr. Joseph Maroon este neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, iar acesta nu a avut din totdeauna un stil de viață sănătos, ba din contră, era dependent de mâncarea fast-food, însă anumite probleme l-au împins să facă o schimbare radicală în viața lui.
Cum a ajuns medicul de 83 de ani să-și schimbe stilul de viață
După ce tatăl lui a decedat, medicul intrase într-o profundă depresie, care i-a afectat atât sănătatea psihică, cât și cea fizică.
Astfel, potrivit declarațiilor făcute pentru Business Insider, bărbatul a început să mănânce sănătos și să facă sport, pentru a-și îmbunătăți, treptat, atât starea de sănătate, cât și întregul stil de viață.
Cu trecerea timpului, Joseph a performat în sport, ajungând să participe la opt triatloane. Ba mai mult doctorul a ajuns pe locul al doilea în cadrul triatlonului de la Jocurile Naționale pentru seniori din 2022.
Citește și: Cum să îți începi ziua cu energie: 15 alimente esențiale pentru un mic dejun sănătos
Având în vedere forma în care s-a menținut până la onorabila vârstă de 83 de ani, doctorul a ținut să împărtășească secretele lui în privința alimentației.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
În primul rând, bărbatul a mărturisit că preparatele mediteranene sunt cele mai sănătoase.
Timp de 7 ani, consecutiv, această „dietă” a fost declarată de către US News & World Report drept cea mai bună modalitate de a mânca, întrucât este foarte benefică pentru sănătate, reducând riscul de cancer, boli de inimă sau Alzheimer.
Ce nu recomandă medicul de 83 de ani
Joseph Maroon nu recomandă, însă, alimentele ultraprocesate, întrucât sunt obținute prin niște tehnici greu de abordat în propria bucătărie și, de asemenea, conțin grpsimi saturate, aditivi, săruri și zaharuri.
Acizii grași trans se află, și ei, pe lista neagră, întrucât au potențialul de a crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, precizează Dana Ellis Hunnes, dietetician senior la UCLA Medical Center, conform sursei citate. Acești acizi se regăsesc în produse de patiserie ambalate, în margarină și în crema de cafea fără lapte.
Citește și: De ce e bine să începi ziua cu 30 de minute de exerciții fizice. Această rutină îți aduce doar beneficii
Nu în ultimul rând, Joseph le recomandă oamenilor să consume cât mai puțin zahăr: „evitarea multor lucruri pe care oamenii adoră să le mănânce”. De asemenea, în urma cercetărilor sale, Dr. Heidi Tissenbaum, a concluzionat că eliminarea zahărului este în strânsă legătură cu creșterea longevității.