Un medic din Suceava, cu un salariu de 5.000 de euro, a cerut unui pacient șpagă dublă, pentru că suferea de două tipuri de cancer. Un alt pacient a murit, deoarece nu a dat mita suficient de repede

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 oct 2023, 00:15

La finalul programului, pleca acasă cu banii dați de pacienți, pentru a se vindeca, deși salariul ei ajungea la 5.000 de euro

Sursa: Observatornews.ro, shutterstock

Acuzații grave sunt aduse la adresa unui medic din Suceava, după ce i-a cerut unui pacient, care suferea de două tipuri de cancer, șpagă dublă. Un alt pacient a decedat, deoarece nu a dat mita suficient de repede.

Un medic din Suceava, Anca Dumitrovici, se află în plin scandal, după ce i-a cerut unui pacient șpagă dubl ă, deoarece avea două tipuri de cancer, iar altul a fost amânat, deoarece nu i-a plătit mita atunci când i-a cerut.

Un medic din Suceava a cerut șpagă dublă pentru cele două forme de cancer ale unui pacient

Din cauza acuzațiilor primite, Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie a Spitalului din Suceava, a fost trimisă în arest preventiv.

După cinci zile de arest preventiv, judecătorii au decis să o trimită în arest la domiciliu timp de 25 de zile.

În anul 2022, în luna martie, Anca Dumitrovici a fost denunțată pentru prima dată, după ce a prescris un tratament abia după ce a primit ceva la schimb.

După nici o jumătate de an, un bolnav de cancer a declarat că medicul nu vrea să îi prescrie tratamentul.

În cele din urmă, l-a primit, dar abia după trei luni: „Doctoriţa chema pacientul la cabinet, dar a amânat începerea tratamentului din decembrie 2021 până în martie 2022”.

Citește și: Cine este românul care a fost izbit din plin de o mașină pe marginea unei autostrăzi din Italia. Bărbatul se întorcea de la o ieșire cu prietenii

Bărbatul bolnav i-a spus doctoriței că este dispus sa facă un împrumut, pentru a-i putea aduce șpaga și, la auzul acestor cuvinte, bolnavul a primit formularul de consimțământ pentru primirea tratamentului.

După două săptămâni, medicamentul a ajuns, dar, între timp, pacientul a decedat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Nimeni nu venea cu mâna goală la medicul Anca Dumitrovici

Oamenii care o acuză pe Anca Dumitrovici susțin că cele mai multe cazuri de acest fel au avut loc în cabinetul ei.

Oamenii veneau cu plicuri cu bani, le puneau pe birou, iar doctorița venea cu documente medicale peste ele, ca banii să nu fie văzuți.

Ulterior, plicul și documentele ajungeau în sertar și, la finalul programului, pleca acasă cu banii dați de pacienți, pentru a se vindeca, deși salariul ei ajungea la 5.000 de euro, conform observatornews.ro.

Regula era simplă: cine nu dădea bani nu primea tratament și era amânat.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul unui bolnav de cancer. 50 de lei șpaga pentru tipul de cancer pe care îl avea. Auzind că, de fapt, are două tipuri de cancer, i-a cerut încă 50 de lei.

Citește și: O femeie de 24 de ani, din Marea Britanie, a murit la patru zile după logodnă, după ce a amestecat în ceai cu lingurița greșită

Doar într-o săptămână, 62 de bolnavi de cancer i-au umplut acesteia portofelul cu bani, ca să nu fi bătut drumul degeaba până la spital.

Mai mult decât atât, conform unor surse din anchetă, doar într-o zi, în nici cinci ore, zece pacienți au venit la ea cu bani și nici cadourile nu erau refuzate.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?