Un medic neurolog a atacat o cafenea de lux din București! Bărbatul s-a folosit de o macetă în timpul spargerii

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 12 feb 2024, 21:37

Imaginile cu atacatorul au fost surprinse de camerele de luat vederi

Sursa: Captură YouTube Realitatea pe NET

Duminică seară, pe 11 ianuarie, un medic neurolog, înarmat cu o macetă, a încercat să spargă o cafenea de lux din București.

Medicul neurolog în vârstă de 33 de ani, pe nume Andrei Căpraru, a fost prins imediat de către polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, care au fost sesizați prin apel la 112 de către o femeia care urmărea imaginile de pe camerele de supraveghere.

Medicul neurolog a fost surprins de camerele de supraveghere

Atacul de la cafeneaua din Sectorul 1 al Capitalei a avut loc în jurul orei 01:00, iar medicul a fost surprins pe camerele de luat vederi în timp ce tăia cablul de alimentare al senzorului de

iluminat și cablul de internet. 

Spărgătorul a fost imediat remarcat, așa că autoritățile au fost alertate într-un timp foarte scurt. Ulterior apelului la 112, polițiștii l-au prins în flagrant pe Andrei Căpraru, care se afla în fața ușii de acces a cafenelei. Inițial, acesta a încercat să fug, însă a fost imobilizat la timp de către oamenii legii.

Citește și: Atac terorist la Paris, sub egida „Allah Akbar”! Un iranian a ucis o persoană și a rănit alte două chiar la Turnul Eiffel

„La data de 11 februarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 1 Poliţie au prins în flagrant şi, ulterior, au reţinut un bărbat, în vârstă de 33 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de distrugere.

În fapt, la data menţionată, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că, în jurul orei 01.00,

a observat prin intermediul sistemului de supraveghere video, că în interiorul unei cafenele din Sectorul 1 ar fi intrat o persoană, care ar fi secţionat cablul de furnizare a serviciilor de internet, precum şi cablul de alimentare aferent senzorului de iluminat, amplasate în exteriorul localului”, a anunțat, luni, Poliţia Capitalei, conform realitatea.net.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Ce pedeapsă a primit medicul neurolog 

Medicul neurolog deținea o macetă cu lungimea de 55 de centimetri, care a fost confiscată de către polițiști. După ce l-au deposedat de obiectul tăietor-înțepător, polițiștii l-au dus pe individ la secție, pentru audieri.

De asemenea, în acel moment, bărbatului se afla sub influența băuturilor alcoolice, combinate cu medicamente din categoria benzodiazepinelor, cu efecte psihoactive, ceea ce i-a afectat considerabil judecata.

Citește și: Atacatorul din Bruxelles a fost identificat și împușcat într-o cafenea. Acesta a ucis doi suporteri suedezi: „Pentru răzbunare”

După ce au inițiat cercetările, autoritățile au aflat că Andrei Căpraru a mai produs pagube la respectiva cafenea, pe 16 decembrie 2023. Atunci, spărgătorul a forțat ușa de acces și, odată ce a intrat, a dat foc camerei de depozitare, unde a produs un prejudiciu de circa 7.000

de lei.

Polițiștii Secției 1 continuă cercetările în vederea comiterii infracțiunilor de distrugere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Pentru fapta sa, medicul a fost reținut timp de 24 de ore, iar mai apoi a fost plasat în control judiciar pentru 60 de zile.