Un medic rezident din Timișoara, găsit fără viață. Care este motivul pentru care s-a sinucis?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 iul 2022, 11:25
Medicul din Timișoara care s-a sinucis lucra în secția ATI
Sursa: unsplash

Un medic rezident din Timișoara, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit duminică seară fără suflare. De ce a ales să își pună capăt zilelor?

Gestul extrem al unui medic rezident din Timișoara a șocat o țară întreagă. Tânărul în vârstă de 28 de ani s-a sinucis. Ce au dezvăluit ulterior colegii medicului și care ar fi fost motivul pentru care ar fi recurs la un astfel de gest?

Medic rezident, găsit mort în propria locuință. Cine a făcut descoperirea șocantă?

Un medic rezident din Timișoara a fost găsit mort în casă, chiar de mama sa.

Femeia a alertat rapid autoritățile, însă echipajul SMURD sosit la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața tânărului în vârstă de 28 de ani. Se pare că medicul ar fi murit după ce și-a injectat o substanță folosită în secțiile de terapie intensivă (ATI) din spitale.

Medicul lucra în secția ATI, însă nu se mai ocupa de pacienții diagnosticați cu noul coronavirus. În trecut, acesta a avut în grijă și pacienți infectați cu COVID-19, iar colegii săi au ținut să sublinieze că era foarte preocupat de profesia sa și își îndeplinea

sarcinile cu maximă responsabilitate.

„El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara.

În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID. Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici, suntem dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează.
Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni.",
a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, potrivit digi24.ro .

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alexandru Rafila, semnal de alarmă: „S-a ajuns la o limită a capacităţii de tratare în spitale!” Ce le cere autorităților?

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara este de părere că medicul ar fi recurs la un astfel de gest extrem din cauza epuizării și stresului cu care s-a confruntat în ultima perioadă, având în vedere criza medicală provocată de noul coronavirus.

Specialiștii au atras atenția în repetate rânduri că tot mai multe persoane care lucrează în sistemul medical se confruntă cu sindromul burnout, afecțiune apărută ca urmare a epuizării mentale, fizice și emoționale la locul de muncă.

Citeste si: Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?