„Nivelul la care s-a ajuns în România cu discuțiile despre covid este unul interesant, în sensul de penibil, adică provoacă stări extrem de neplăcute, cu efect nedorit, foarte greu de suportat. Părerile medicale sunt ori non existente, ori sunt spurcate în cel mai murdar mod posibil de oameni care nu au nicio legătură cu medicina și care uită că înjurând în public nu fac decât să se eticheteze pe sine.
„În Marea Britanie nu am auzit niciun medic să spună că nu există coronavirus sau că virusul este o închipuire”, a spus Tudor Toma la Digi24 . „Dintre
toți doctorii cu care am vorbit în Marea Britanie nu a fost niciunul care să-mi spună că nu crede în existența virusului. Dacă le povestesc ce se întâmplă în România, aproape nu le vine să creadă că există doctori în România care cred că nu există virusul”, a dezvăluit medicul român care lucrează în Marea Britaie.„Sunt de acord că este și o problemă economică, foarte importantă, dar trebuie să echilibrăm un pic lucrurile, în așa fel încât să avem și boala sub control, și nici să nu fie un impact economic foarte mare.
Tudor Toma critică faptul că există doctori în România care nu cred că există Covid-19!
Medicul român Tudor Toma consideră incredibil faptul că există inclusiv doctori la noi în țară care cred că nu există Covid-19.
„Cred că riscul este de a spune ceva și de a avea tot felul de comentarii care sunt jignitoare. Aici este problema: publici ceva pe online și apar 100 de comentarii jignitoare. Asta este situația. Oamenii aceia așa știu să se exprime, însă noi trebuie în continuare să spunem adevărul științific așa cum este. Este foarte trist în România că sunt doctori care am văzut că nu cred, ei cer dovada, dar nu înțeleg ce dovadă ar trebui să le fie disponibilă, dacă tot ce s-a publicat până acum nu este suficient”, a mai declarat Tudor Toma.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Medicul român din Marea Britanie a vorbit și despre cum trebuie gestionată comunicarea între medici și pacienți legat de acest virus devastator.
„Trebuie să avem în vedere și publicul cu care vorbim. Cred că un mesaj foarte dur sau o abordare în sensul dacă nu ești de acord cu ceea ce spun eu, ești într-un anumit fel nu este o abordare corectă. Noi ar trebui să venim în continuare cu informații așa cum sunt, cu riscul de a primi tot felul de comentarii, pentru că treptat, lumea care este interesată de COVID, care are expunere prin familie, prin rude, prin cunoștințe, înțelege treptat-treptat despre ce este vorba. Elementul care convertește pe cineva din a nu crede în a crede este să cunoască pe cineva apropiat care a făcut boala. Acum, din păcate, în România au început să fie tot mai mulți pacienți și tot mai mulți prieteni cu care vorbesc îmi spun că deja știu pe cineva. Este o metodă, într-un fel, nedorită, dar asta este situația”, a mai afirmat doctorul Tudor Toma.
Citeste si: Bill Gates a facut anuntul asteptat de intreaga planeta: cand se termina pandemia de coronavirus!
Citeste si: Ordinea în care apar simptomele coronavirusului. Ce trebuie să știi?
Citeste si: Ce recomanda Virgil Musta pentru siguranta copiilor care vor merge la scoala in pandemie