Un meteorit a fost văzut aseară pe cerul României! Aceasta ar fi căzut la granița cu Bulgaria

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 iul 2023, 09:01

Meteoritul ar fi căzut în Bulgaria

Sursa: Facebook Alexandru Judeu/Florian Motorgeanu

Un meteorit a fost văzut pe cerul României aseară. Inițial, salvamontiștii din Hunedoara și Gorj credeau că este un avion cu probleme tehnice.

Conform ultimelor actualizări, este posibil ca meteoritul să fi căzut în Bulgaria. Autoritățile au anunțat că în regiunea Vidin a fost auzită o bubuitură puternică, astfel că mai multe echipaje de poliție au fost trimise imediat în zonă pentru a efectua controale, relatează Digi24.

Un meteorit a fost văzut aseară pe cerul României

În urma căderii meteoritului, nu s-au raportat incendii, pagube materiale sau persoane rănite.

Conform autorităților din România, citate de presa bulgară, este posibil ca meteoritul să fi explodat în aer.

Pe Internet, sute de persoane au scris că au observat, pe cer, o lumină strălucitoare și au auzit o bubuitură puternică. Autorităţile şi-au dat seama că este vorba despre un meteorit, care s-ar fi prăbuşit la graniţa României cu Bulgaria, în oraşul Vidin. 

Azi, la ora 08:00 dimineața, șeful Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne din Vidin, Petar Kotsin, ar urma să facă o declarație. Verificările în cazul meteoritului continuă. 

Citește și: Perseidele 2023: Când putem vedea ploaia de stele din august 2023?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Inițial, s-a scris că meteoritul a căzut la noi în țară marți seară, iar salvamontiștii din Hunedoara și Gorj au fost alertați, crezând că este vorba de un avion cu probleme tehnice.

„După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteză către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme. Informaţii şi imagini ulterioare le-au permis salvamontiştilor sa îşi dea seama ca este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stănesti- Targu jiu- Tg Cărbuneşti”, se arată într-o postare de Facebook a Salvamont Gorj.

Nu s-a declanșat nicio alertă în privința meteoritului

Conform publicației Ziarul de Calafat, meteoritul ar fi explodat și ar fi căzut în România.

„După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără și zgomot, care s-a deplasat în mare viteză către sud, la mică distanță peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiștii aflați în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara și Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziție fiind un avion cu probleme”, a transmis Salvamont Gorj, pe

Facebook.

Citește și: În cât timp oamenii vor putea locui pe Lună. Vezi ce au răspuns cei de la NASA

Cazul acestei meteorit i-a băgat pe oameni în incertitudine dat fiind faptul că nu s-au înregistrat apeluri la 112 cu privire la acest eveniment și nici nu s-a declanșat o alertă de aeronavă cu probleme ori prăbușită. 

Salvamontiștii și-au dat seama în urma imaginilor și informațiilor ulterioare că a fost vorba despre un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stănești- Târgu Jiu- Târgu Cărbunești.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.