Un militar a fost găsit fără suflare într-o unitate din București. Acesta a fost împușcat mortal

Author: Diana Ghita

Militarul a fost găsit împușcat

Sursa: ziarulamprenta.ro

Cadavrul maistrului militar a fost descoperit astăzi, la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației, din București.

Militarul decedat a fost găsit aproape de terenul de sport al unității.

Citește și: Cum a reacționat Klaus Iohannis după ce mai multe resturi dintr-o dronă rusească au fost identificate pe teritoriul țării noastre: „Am solicitat investigarea de urgență”

Militarul a murit în condiții suspecte

Maistrul militar era un tânăr de 23 de ani, pe nume Mănoiu Robert Andrei.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit la unitatea de care aparținea. Acesta se afla în timpul serviciului la respectiva bază militară când a fost găsit decedat.

Moartea tânărului a fost provocată de o împușcătură în piept, mai exact în dreptul inimii. Imediat după ce a fost găsit, în urma unui apel la 112, la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care, din păcate, nu a mai putut face nimic pentru militar.

„Maistrul militar Mănoiu Robert Andrei, în vârstă de 23 de ani, de la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București, a fost găsit decedat, astăzi, 9 septembrie, în unitatea în care era încadrat.

Militarul, care se afla în serviciul de zi pe unitate, a fost descoperit decedat, în jurul orei 6.40, în apropierea terenului de sport al unității, cu o plagă împușcată în dreptul inimii.

Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar o echipă SMURD ajunsă la fața locului a constatat decesul militarului”, a transmis Ministerul Apărării, citat de Observator.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Evgheni Prigozhin: Șeful Grupului Wagner e omorat dupa razvratire?

Despre tânărul militar găsit fără suflare

Încă din anul 2020 Robert era militar în cadrul Bazei Strategice de Comunicații și Tehnologia Informației din București. În urma ultimei testări psihologice, care s-a desfășurat în februarie 2023, tânărul a fost declarat apt pentru executarea serviciului militar. 

Despre acesta se mai cunoaște și faptul că nu era căsătorit și că nu a fost detașat în misiuni desfășurate în afara țării noastre.

Mai departe, urmează să fie cercetat contextul în care s-a produs tragicul incident, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar București.

Citește și: ,,Este o stare de panică" în Chilia Veche! Un glonț a străpuns acoperișul unei case din localitatea de la granița cu Ucraina