Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit într-un mod suspect. Care este cauza decesului

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 iun 2023, 05:45

Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit într-un mod suspect

Sursa: Istock

Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit, astăzi, 7 septembrie. Acesta avea 41 de ani și efectua mai multe atrenamente în acel moment.

Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit. Acesta era de origine americană și avea doar 41 de ani.

Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit

În timpul unor antrenamente pe care le realiza, acesta a suferit un infarct și a ajuns, de urgență, la Terapie Intensivă. După mai multe zile în care a fost internat, acesta și-a pierdut viața, astăzi, 7 septembrie.

Trupul neînsuflețit se află, în prezent, la morga Cimitirului Central din Constanța, acolo unde va fi supus necropsiei. Deși, conform primelor informații, a suferit un infarct, moartea lui este considerată suspectă până la venirea rezultatelor autopsiei.

După ce autopsia din România se va încheia, trupul va fi transportat în Germenia, unde se va realiza a doua autopsie, deoarece militarul își făcea regulat analizele și avea un stil de viață sănătos și activ, iar problemele de sănătate nu se justifică.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat construirea unui noi baze în care se vor muta 1.000 de americani, împreună cu familiile lor, conform romaniatv.net.

Citeste si: Rusia lansează acuzații dure la adresa României: "Este clar ce înseamnă umanitar"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Trupele NATO, din ce în ce mai multe în România

În luna august, în România au ajuns peste 2.000 de militari NAT și, în momentul de față, numărul acestora a trecut de 5.500, printre care se numără și militari din alte țări. Trimiterea unui număr mai mare de militari a venit în urma summit-ului NATO ce a fost susținut la Madrid, în luna iulie.

Cei mai mulți militari au fost deportați la Baza Mihail Kogălniceanu. Aproximativ 2.500 de militari de la Divizia 101 Aeroportuară au ajuns luna trecută în România, pentru prima oară pe continentul european, cu desfășurare de drapel, de când Al Doilea Război Mondial s-a încheiat.

A fost format un grup de luptă sub comanda Statelor Unite ale Americii. Tot la baza Mihail Kogălniceanu au ajuns și 170 de militari din Canada care realizează mai multe misiuni de Poliție Aeriană.

Citeste si: Ce s-ar întâmpla în Europa dacă resturi de la centrala Zaporojie ar fi aruncate în aer. Țările care ar avea cel mai mult de suferit

„Pe fondul agresiunii Federației Ruse, NATO își ia măsurile proprii de apărare și este posibil să stabilească liniile de apărare în apropierea inamicului, pentru că s-a declarat inamic Rusia față de NATO.

NATO nu a vrut să strice relațiile stabile după acordul NATO-Rusia din 1997. Ba chiar după 2014, după ce Rusia a invadat Crimeea, NATO a rămas, chiar dacă acel acord a fost suspendat, NATO a rămas în acțiunile sale în limitele acordului, adică fără baze permanente, fără unități noi ale NATO, adică comandamente în zona statelor noi membre”, susține Ștefan Dănilă, general în rezervă, la Euronews România.