Un minor a fost pus să dea startul unei curse ilegale de mașini în Vâlcea. Poliția a sesizat Direcția de Protecție a Copilului

Author: Lavinia Medrea

Poliția a sesizat Direcția de Protecție a Copilului

Sursa: Captură YouTube Claudia Stanciu - Se intampla in Valcea/PixaBay - colaj Kanal D

Un minor a fost pus să dea startul unei curse ilegale de mașini în Berbești, Vâlcea, pe un drum județean. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare și au ajuns în atenția Poliției.

După ce imaginile în care minorul este pus să dea startul unei curse ilegale de mașini a fost publicat pe Internet, Poliția i-a identificat pe conducătorii auto după numerele de înmatriculare. 

Un minor a fost pus să dea startul unei curse ilegale de mașini în Vâlcea

Doi tineri, în vârstă de 21 și 23 de ani, din Berbești, Vâlcea, sunt cercetați, după cursa lor auto ilegală, pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Ambii au sfârșit cu carnetele de conducere reținute, iar unul dintre ei a fost amendat cu 1.450 de lei după ce a fost surprins conducând pe contrasens. Celălalt a scăpat cu o sancțiune de doar 580 de lei.

Citește și: Un copil de trei ani din Texas și-a împușcat mortal sora cu un an mai mare. Adulții aflați în casă credeau că unul din ei supraveghează copiii

În cazul adolescentului și a minorului care a dat startul cursei ilegale, Poliția a sesizat Direcția de Protecție a Copilului.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cine este tânărul care a furat o mașină și a distrus-o în doar câteva minute

Un tânăr în vârstă de 17 ani din Neamț este cercetat de Poliție după ce a furat o mașină cu care a intrat într-un cap de pod și o stație de autobuz.

Conform IPJ Neamț, polițiștii au fost alertați de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cineva i-a furat mașina pe care, ulterior, a găsit-o abandonată și distrusă pe o stradă din localitate. În urma cercetărilor s-a identificat persoana care a comis fapta, respectiv un minor în vârstă de 17 ani, din aceeași localitate.

Citește și: În ce stare se află cei trei români implicați în accidentul din Ungaria, provocat de o furtună de praf. 37 de mașini s-au ciocnit: "Vin nori foarte, foarte denşi şi nu se vede nimic"

Potrivit cercetărilor efectuate, s-a constatat că, vineri seara, persoana căreia i s-a furat mașina a mers alături de făptaș la domiciliul său, cu autovehiculul în cauză, pe care l-a lăsat neasigurat, cu cheile în interior.

După ce au băut alcool, minorul a furat mașina și a gonit pe câteva străzi din Dumbrava Roșie, moment în care a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod și într-o stație de autobuz. 

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările se continuă în acest caz pentru infracțiunile de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.