Un model de OnlyFans din Myanmar a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru că a publicat fotografii nud

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 mar 2024, 11:20

Un model de OnlyFans din Myanmar a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru că a publicat fotografii nud

Sursa: Instagram Nang Mwe San

O femeie din Myanmar a fost condamnată la închisoare pentru șase ani de un tribunal militar pentru că a postat fotografii nud pe OnlyFans, printre alte platforme.

Nang Mwe San, model și fost medic, a fost acuzată în urmă cu două săptămâni pentru afectarea culturii și demnității, au declarat autoritățile militare, potrivit BBC.

O femeie din Myanmar, condamnată la închisoare pentru că a pozat nud

Femeia participase anterior la proteste împotriva armatei, care a preluat puterea în 2021 printr-o lovitură de stat.

Se crede că Nang Mwe San este prima persoană din Myanmar care a fost închisă pentru conținutul publicat pe OnlyFans.

Un alt fotomodel, care a postat, de asemenea, pe rețelele de socializare, imagini cu participarea sa la proteste, a fost arestată în august în temeiul aceleiași legi. Thinzar Wint Kyaw urmează să fie judecată în octombrie.

Nang Mwe San a fost găsită vinovată de distribuirea de fotografii și videoclipuri nud pe site-urile de socializare în schimbul unei taxe, în conformitate cu secțiunea 33 (A) din Legea privind tranzacțiile electronice din țară, care prevede

o pedeapsă maximă de șapte ani.

Modelul locuia în North Dagon Township din Yangon- o zonă în care legea marțială este în vigoare.

Citeste si: Cine este Maria Georgiana, tânăra care face 40 de mii de euro pe luna pe OnlyFans. Povestea tulburătoare de viață a româncei de succes

În astfel de zone, și în temeiul legilor privind starea de urgență reînnoite de guvernul juntei din Myanmar la începutul acestui an, cei acuzați de infracțiuni sunt judecați într-un tribunal militar, unde li se refuză drepturi precum accesul

la un avocat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ea a fost judecată la tribunalul închisorii Insein, faimoasa închisoare din capitală și cea mai mare din Myanmar, unde au fost trimiși mulți prizonieri politici de la lovitura de stat de anul trecut.

Mama ei a declarat, pentru Serviciul birmanez al BBC, că a reușit să o contacteze pe fiica ei în ultimele săptămâni, dar nu a știut de sentință până când presa militară nu a confirmat-o miercuri.

Armata din Myanmar a răsturnat guvernul ales în mod democratic al lui Aung San Suu Kyi în februarie 2021, declanșând proteste uriașe în întreaga țară și o mișcare de rezistență pe scară largă.

Se estimează că peste 15.600 de persoane, inclusiv doamna Suu Kyi, alți legislatori, activiști și jurnaliști, au fost arestate de când armata a preluat puterea.

Regimul a ucis peste 2.000 de prizonieri politici 

Marți, unei jurnaliste independente de la BBC i-a fost mărită sentința cu trei ani după ce a fost condamnată pentru că a luat legătura cu un program radio pro-democrație interzis, înființat anul trecut de activiști.

Htet Htet Khine fusese deja condamnată la trei ani de muncă zilnică în temeiul noilor legi care incriminează comentariile considerate a provoca teamă sau a răspândi „știri false” despre armată.

Citeste si: Reacția lui Ilie Năstase după ce fiica lui adoptivă, Charlotte Năstase, și-a creat cont pe un site interzis minorilor!

Mai mult de 12.000 de persoane sunt în continuare deținute, în timp ce minim 2.322 de prizonieri politici au fost uciși de către regim, potrivit grupului de monitorizare Assistance Association for Political Prisoners.

La începutul acestei luni, fostul ambasador al Marii Britanii în Myanmar, Vicky Bowman, și soțul ei au fost amândoi închiși un an pentru încălcarea legilor privind imigrația. Este probabil ca în cazul lor să fie vorba mai degrabă de preocupări politice mai largi decât de infracțiuni legate de imigrație, pentru care străinii sunt rareori urmăriți penal în Myanmar.