Un nor de PRAF din Sahara a INVALUIT Marea Britanie. Oamenilor le este teama sa mai iasa din case!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 10 oct 2020, 19:05

Ziua se transforma in noapte, iar autoritatile lanseaza avertismente peste avertismente oamenilor sa ramana in case.

Un nor de praf saharian a dat peste cap Marea Britanie. Maine, va ajunge si in Romania! Imagini apocaliptice au fost suprinse, in acesta dimineata, deasupra unei localitati din Marea Britanie. Norul de praf a invaluit orasul si a acoperit tot.

Se vede in imagini cum cerul se intuneca in numai cateva secunde iar ziua pare sa se transforme in noapte. Furtuna de nisip a creat panica in Marea Britanie.

Autoritatile au emis o avertizare pentru toate persoanele care au probleme pulmonare si cardiace.

Oamenii sunt sfatuiti sa ramana in case si sa iasa numai daca au neaparat nevoie. Sa nu va speriati daca in zilele urmatoare va veti gasi masinile sau geamurile prafuite. Vinovat este norul de praf din Sahara cara ve traverseaza tara: „ La sfarsitul lunii martie, s-a produs o furtuna de nisip in zona Maroc- Algeria, iar particulele de nisip au fost aduse de curentii de aer pe continetul European ”, ne-a spus Meda Andrei, meteorologul de serviciu.

Pe parsursul zilei de astazi nu trebuie sa ne facem probleme, de maine incolo, este posibil sa se apara astfel de particule si in zona Romaniei, dar cu o concentratie redusa ”, a mai spus acesta. „ Recomandarile sunt in primul rand pentu persoanele cu fond alergic, cu ceva probleme oftalmologice, dermatologice, in sensul ca este bine sa se fereasca", subliniaza medicii.

Nu este prima data cand Romania va fi traversata de un astfel de nor de nisip. S-a mai intamplat in urma cu 2 ani. Praful rosiatic s-a depus atunci in strat gros peste tot.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

##VIDEO108095##

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.