Una dintre prioritățile anunțate de noul Guvern se referă la sprijinirea tinerilor care doresc să se alăture sectorului agricol. Programul prevede alocarea a 250 de milioane de euro din fonduri europene pentru a susține cel puțin 4.000 de tineri fermieri la început de drum.
Câți bani oferă statul
Cei care vor decide să își construiască o carieră în agricultură vor avea acces la aceste finanțări pentru a-și dezvolta primele afaceri.
- Firmele care vor angaja minimum trei absolvenți cu studii superioare vor primi câte 1.000 de lei lunar pentru fiecare dintre aceștia.
- Pentru absolvenții cu studii medii, suma alocată va fi de 750 de lei pe lună.
De asemenea, se introduce o subvenție lunară de 2.250 de lei pentru angajatori, timp de un an, pentru fiecare tânăr sub 30 de ani angajat pentru prima dată sau aflat în șomaj de cel puțin șase luni. În schimbul acestui sprijin, angajatorii vor trebui să păstreze tinerii angajați în posturi pentru cel puțin 18 luni.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ce prevede Programul de Guvernare 2024-2028
Programul de Guvernare subliniază angajamentul Executivului de a reduce șomajul și de a oferi ajutor concret pentru categoriile vulnerabile. Totodată, stimulentele financiare vizează crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea antreprenoriatului și pentru integrarea tinerilor în piața muncii.
Prin aceste măsuri, Guvernul Ciolacu 2 urmărește să reducă decalajele economice, să stimuleze crearea de locuri de muncă și să sprijine inițiativele care contribuie la creșterea sustenabilă a economiei naționale.
„Instalarea tinerilor în agricultură! Instalarea tinerilor în agricultură: 250 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru minimum 4.000 de tineri care doresc să devină fermier și se instalează pentru prima oară în agricultură.
Angajarea tinerilor în agricultură! Angajatorii care angajează minimum 3 tineri cu studii superioare în domeniul agricol sau al industriei alimentare primesc 1.000