Un nou ATENTAT TERORIST la Volvograd. Cel putin zece oameni au murit si 23 au fost raniti

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 aug 2021, 20:45

Rusia pare ca este sub stare de asediu! Doua explozii izbucnite in urma unor atentate sinucigase in orasul Volvograd au zguduit linistea locuitorilor! Presedintele Putin a deschis o ancheta.

Zece persoane au murit in urma unei explozii produse luni dimineata intr-un troleibuz din Volgograd, in sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigas a provocat moartea a 17 persoane, duminica, au anuntat agentiile ruse.

Cel putin 23 de persoane, inclusiv un copil in varsta de un an, au fost transportate la spital dupa atacul cu bomba comis luni dimineata impotriva unui troleibuz in orasul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relateaza agentia rusa in pagina electronica.

Potrivit ultimelor informatii, cel putin zece persoane au murit si alte 23 au fost ranite. Bomba a explodat in momentul in care troleibuzul traversa o zona apropiata de una dintre pietele orasului, informeaza Mediafax. Un reporter al Itar-Tass, care s-a aflat la fata locului, a declarat ca troleibuzul a fost spulberat de explozie, din el ramanand doar carcasa metalica. Trupurile neinsufletite ale victimelor zac in jurul acestuia.

Primele informatii sugereaza ca explozia de luni dimineata a fost opera unui atacator sinucigas, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

" Acest lucru este sugerat de caracterul exploziei si de fragmentele umane gasite la fata locului", a declarat sursa citata.

Guvernatorul regional Serghei Bojenov si ministrul rus al Sanatatii, Veronika Skvortova, care a ajuns la Volgograd cu o zi inainte in legatura cu un alt atac terorist, au venit la locul exploziei. Bilantul preliminar a fost confirmat pentru agentiile ruse de purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta rus, Vladimir Markin, si de Ministerul de Interne.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O sursa din cadrul comitetului de ancheta din regiunea Volgograd, situata in apropiere de zona instabila a Caucazului rus, a afirmat ca este vorba despre un "atentat".

Zece persoane au fost ranite, potrivit unui bilant provizoriu intocmit de Ministerul local pentru Situatii de Urgenta, a anuntat purtatoarea de cuvant a acestuia, Irina Gogoleva, pentru agentia Interfax.

Explozia a avut loc la ora locala 08.23 (06.23 ora Romaniei), a precizat Ministerul pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat. Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa, vehiculul a fost total distrus de explozie. Rusia a deschis o ancheta pentru "atentat terorist" dupa explozia din Volgograd

 

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.