UN NOU CAZ DE MALPRAXIS? Un tanar a murit pe masa de operatii pentru ca medicii ar fi ramas fara oxigen VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 17:25

Numai in sufletul acestui tata sa nu fii!

Cu greu omul isi mai gaseste cuvintele sa spuna ce s-a intamplat. Totul a inceput in urma cu trei saptamani. Tanarul in varsta de 24 de ani s-a taiat tendoanele de la mana stanga in timp ce incerca sa monteze un geam la casa. A fost dus de urgenta la spitalul din Agnita, iar medicii de acolo s-au hotarat sa-l trimita la Sibiu. Abia a doua zi a fost operat in sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Judetean.


Tatal e convins ca in timpul operatiei au aparut complicatiile, pentru ca medicii ar fi ramas fara oxigen. Dupa interventia chirurgicala, baiatul a intrat in coma, trei saptamani, timp in care familia a cerut transferul la un alt spital. Medicii ar fi refuzat si au dat asigurari ca isi va reveni. Nu a fost asa. Mai mult, tatal spune ca doctorul care l-a operat i-a cerut bani. Chirurgul este in concediu, iar anestezistul a refuzat sa comenteze situatia.
Purtatorul de cuvant spune ca nu stie imprejurarile in care pacientul a murit pe masa de operatie in spitalul pe care il reprezinta.

Pe certificatul de deces medicii au trecut drept cauze ale mortii coma si leziuni cerebrale datorita lipsei de oxigen la nivelul creierului. Familia tanarului spune ca isi va cauta dreptatea in instanta. Nu e prima data cand spitalul Judetean din Sibiu este acuzat de malpraxis.
In urma cu cinci luni o tanara a fost la un pas de moarte dupa ce a fost externata desi splina rupta, iar la o saptamana distanta un pacient a murit dupa ce a cazut in cap pe scarile spitalului, desi era insotit de un brancardier.