Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Numărul total a ajuns la 15

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 13 iul 2022, 12:49

Variola maimuţei, un nou caz în România. Pacientul este internat

Sursa: istockphoto.com

Variola maimuței se extine de la o zi la alta. Un nou caz de variola maimuţei a fost descoperit în România.

Ministerul Sănătății a anunțat un nou caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani din Argeș, a transmis Ministerul Sănătății. 

Citeste si: Numărul infectărilor cu variola maimuței a ajuns la peste 6.000. Oamenii din aproximativ 60 de țări au fost infectați

Variola maimuței, un nou caz în România. Pacientul este internat

Bărbatul în vârstă de 38 de ani este internat. Conform Ministerului Sănătății, argeșeanul a avut primele simptomele de variola maimuței pe data de 8 iulie.

„Este vorba de un bărbat de 38 de ani din Argeș. Simptomele au apărut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală, iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței ”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Citește si: Revin restricțiile în România?! Klaus Iohannis a spus-o clar: Sper să aibă dreptate

În acest context, autoritățile au declanșat o ancheta epidemiologică pentru stabili care au fost persoanele cu care a luat contact direct, potrivit RomaniaTV.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până în prezent, în țara noastră au fost diagnosticate cu variola maimuței 15 persoane.

Variola maimuței continuă să facă ravagii. OMS a convocat ședință de urgență

Din cauză că variola maimuței se răspândește cu rapiditate, directorul OMS a anunțat că a convocat o ședință de urgență pentru a discuta despre măsurile ce trebuie luate. Peste 6000 de cazuri au fost confirmate în 58 de țări.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se arată îngrijorat față de repeziciunea cu care se răspândește virusul.

„În ceea ce privește variola maimuței, continui să fiu îngrijorat de scala și de difuzarea virusului care a provocat deja peste 6.000 de cazuri în 58 de țări ”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă organizată la Geneva.

Pe 25 iunie, Tedros Adhanom Ghebreyesus considera că acea înmulțire a cazurilor nu justifica totuși nevoia ca OMS să decreteze cel mai înalt nivel al său de alertă.

„Depistarea rămâne o provocare şi este foarte probabil să existe un număr important de cazuri care nu sunt recenzate”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că Europa este epicentrul epidemiei, cu peste 80% din totalul cazurilor recenzate la nivel mondial.

În Africa, cazuri apar în țări care nu erau în trecut afectate şi mai multe recorduri au fost stabilite în locuri care au avut deja de-a face cu variola maimuței”, a mai spus directorul OMS.