Un nou caz de variola maimuței, confirmat în România - Numărul total a ajuns la 19 - Alertă sanitară

Autor: Alina Petre

Încă un caz de variola maimuței confirmat în România

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat, marți, România, a anunțat Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, un nou caz de variola maimuței. Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 19 pacienți.

Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 22 de ani din București. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare în spital.

Bilanțul total al persoanelor infectate cu această maladie este de 19.

Citeste si: Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Numărul total a ajuns la 15

Variola maimuței bagă OMS în ședință

Reuniune a Comitetului de urgenţă va avea loc pe 21 iulie.

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se va reuni, pe 21 iulie, pentru a determina măsurile ce vor fi luate împotriva epidemiei de variola maimuţei, anunță instituția, într-un comunicat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Comitetul urmează să se pronunţe cu precădere asupra gravităţii recrudescenţei cazurilor de infectare cu această boală, dar şi cu privire la calificarea sa drept "urgenţă de sănătate publică de interes internaţional", cel mai ridicat nivel de alertă ce poate fi emis de organizaţie, potrivit OMS.

La reuniunea precedentă din 23 iunie, comitetul a respins trecerea la un nivel de alertă mai ridicat cu privire la această maladie. De atunci și până în prezent, numărul de cazuri semnalate în lume a crescut puternic, depăşind nivelul cumulat de 10.000 în peste 60 de ţări.

În continuare, Europa este regiunea cea mai afectată

În România, numărul persoanelor infectate cu variola maimuței crește, bilanțul total a ajuns la 19. 

Primul caz de infectare înregistrat la noi în țară cu această maladie a fost confirmat în urmă cu o lună, respectiv pe data de 13 iunie și a fost vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.

Cum se răspândește variola maimuței în România?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că  numărul cazurilor de infectări  cu variola maimuței din România crește din cauza faptului că oamenii întrețin relații sexuale la întâmplare.

Mai mult decât atât, acesta a mai menționat faptul că virusul se transmite foarte repede și din cauza faptului că oamenii sunt prezenți la foarte multe festivaluri în această perioadă, iar riscul de infectare este foarte mare.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății se reunește de urgență din cauza numărului foarte mare de infectări cu variola maimuței. Numărul cazurilor a trecut de 10.000