Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 05 sep 2024, 20:12

Cutremur în România. 

Sursa: Pixabay

Un seism cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs joi, 5 septembrie în zona seismică Vrancea.

Un cutremur de mică intensitate a fost înregistrat în zona seismică Vrancea pe data de 5 septembrie 2024, la ora 15:11:11, ora locală a României.

Citește și: Două cutremure au avut loc în această dimineață, în România! Ce magnitudine au avut și unde s-au resimțit

Cutremur în România

Seismul, cu o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter, s-a produs la o adâncime de 126,2 kilometri, conform datelor furnizate de autorități.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o distanță de 32 de kilometri vest de Focșani, 68 de kilometri nord de Buzău și 78 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe. Alte orașe din proximitatea evenimentului seismic includ Bârlad, aflat la 86 de kilometri sud-vest, Bacău, la 89 de kilometri sud, și Brașov, la o distanță de 92 de kilometri est.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare

„În ziua de 05 Septembrie 2024, la ora 15:11:11 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9

, la adâncimea de 126.2 km .”, a transmis INFP.

Deși cutremurul a fost de intensitate redusă, zona Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa seismică frecventă, astfel de evenimente fiind monitorizate îndeaproape.