Un nou cutremur a lovit zona Olteniei, astăzi! Ce magnitudine a avut?

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 02 aug 2023, 10:05

Un nou cutremur a lovit Oltenia

Sursa: freepik.com; gazetaoltului.ro

Oltenia a fost afectată de două seisme. Acestea s-au produs unul după celălalt, la o distanță de doar 3 zile, și au afectat mai multe localități.

În noaptea de 1 spre 2 august 2023, în jurul orei 01:47, ora locală a României, s-a produs un cutremur de suprafață, la adâncimea de 13.5 km. Acesta a cutremurat zona Olteniei și a avut o intensitate slabă, atingând magnitudinea de 2.9.

Cutremurul s-a resimțit în mai multe orașe din județul Gorj, precum: Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Deva și Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Un nou seism a avut loc, duminică dimineața, în zona Vrancei. Ce magnitudine a avut acesta?

Acesta nu a fost singurul cutremur 

Zona respectivă a mai fost afectată de un seism care s-a produs înainte cu doar câteva zile. Acesta a avut loc duminică dimineața, pe 30 iulie, în jurul orei 08:30. Ca cel de astăzi, și acesta a fost unul slab în magnitudine, atingând cota de 2.3. De asemenea, a fost tot un cutremur de suprafață, produs la adâncimea de 14.4

km.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta s-a produs tot în Gorj, în apropierea orașelor: Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Deva, Râmnicu Vâlcea și Reșita.

Citește și: Val de cutremure în România și Bulgaria. Ce magnitudine au avut acestea?