Un nou cutremur, de 7.8 GRADE! A fost emisa alerta de TSUNAMI

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:19

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs miercuri seara in extremul nordic al Chile, generand o noua alerta de tsunami, la 24 de ore dupa ce a avut loc un prim seism cu magnitudinea de 8,2, au anuntat autoritatile.

"Seismul inregistrat la Iquique, in Chile, a activat o alerta de tsunami din Atico (provincia Arequipa) pana in Tacna (frontiera cu Chile)", a anuntat un comunicat al Marinei din Peru, care recomanda "indepartarea de zonele de coasta".

Un prim val de 43 de centimetri a ajuns in portul Ilo (sud) in jurul orei 22.18 (joi, 06.18 ora Romaniei), au anuntat autoritatile peruane.

Seismul s-a produs la ora locala 23.43

(joi, 04.43 ora Romaniei), la 20 de kilometri sud de orasul Iquique si, "din cauza nivelului magnitudinii s-a trecut la starea de alerta de tsunami" pe toata coasta chiliana, a anuntat Serviciul hidrografic si oceanografic al armatei chiliene (Shoa).

Populatia din localitatile de coasta ale tarii a fost evacuata, in special la Arica, Iquique si Antofagasta, zonele cele mai afectate de cutremurul cu magnitudinea de 8,2 produs cu o zi inainte si soldat cu sase morti.


Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii