Un nou cutremur devastator a lovit Nepalul in aceasta dimineata

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:30

Abia au apucat sa-si planga cei peste 8 mii de morti din urma seismului puternic din 25 aprilie, ca bietii oameni au fost zdruncinati serios de un altul care a fost resimtit si in India si Bangladesh.

In acest moment, nu exista informatii despre cati oameni au fost afectati de cutremur. Aceste imagini au fost inregistrate cu un telefon mobil chiar in timpul producerii cutremurului. Este vorba despre o piata din capitala Kathmandu, oras ce a fost puternic afectat de seismul precedent. Se oserva cum cladiri intregi se prabusesc, iar oamenii tipa si sunt disperati.

Cel care filmeaza nici nu stie unde sa se concentreze.

Peste tot in jur cad cladiri, iar oamenii se aud cum tipa in jur. Specialistii spun ca seismul a avut o magnitudine de 7,4 grade.

In alta zona a orasului, in aeroportul din Kathmandu, sunt cateva imagini inregistrate cu sute de oameni care asteapta chiar langa piste un avion care sa-i scoata din haosul din Nepal.


Ionut Ursu este un tanar voluntar plecat sa-i ajute pe nepalezii raniti in urma cu mai putin de o luna.
Astazi, insa, Ionut s-a trezit in mijlocul haosului: „E un tablou sinistru! Un tablou greu de imaginat!”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In timp ce acorda ingrijiri medicale oamenilor prinsi de seism, Ionut ne descrie realitatea cutremuratoare in mijlocul careia se afla: „Aici e mai grava situatia, e chiar critica pentru ca toate casele s-au

distrus in totalitate. Oamenii dorm, pur si simplu, la cort. Unii si-au improvizat crengi din copaci cu frunze din palmieri si din bananieri ca sa-i acopere pe timp de noapte.” Nu exista cuvinte care sa poate descrie dezastrul din Nepal! Iar furia naturii se pare ca si acum continua!

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.