Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs seismul

Autor: Silvia Cirstea

Imagine cu scop ilustrativ 

Sursa: Unsplash

Un nou cutremur a zguduit România, în seara de miercuri spre joi. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul!

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, resimțindu-se în mai multe orașe din apropiere.

Un nou cutremur în România

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. Acesta nu este singurul care a avut loc la noi în țară în ultimele zile, având în vedere că de la începutul lunii mai s-au produs 24 de seisme cu magnitudini între 2,1

și 4,1.

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din noaptea trecută a avut loc la adâncimea de 113,1 kilometri, în apropierea următoarelor orașe:

-48 km nord-vest de Buzău;

-60 km vest de Focșani;

-67 km sud-est de Sfântu-Gheorghe;

-69 km est de Brașov;

-70 km nord-est de Ploiești.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, fiind un cutremur slab în magnitudine.

Totuși, autoritățile locale continuă să colaboreze pentru a asigura siguranța și informarea corectă a populației în astfel de situații. Zona seismică Vrancea este cunoscută pentru activitatea tectonică frecventă, generând anual numeroase seisme de diverse magnitudini.

Citește și: Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un alt cutremur s-a produs ieri în România

În cursul zilei de ieri, un cutremur de magnitudine 4,0 a avut loc în aceeași zonă seismică, Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 12:53:36, la o adâncime de 110 km, având epicentrul în județul Buzău, în apropierea localităților Buzău și Vrancea. De asemenea, conform infp.ro, cutremurul s-a resimțit semnificativ în mai multe orașe din proximitatea epicentrului.

Cele mai afectate zone fiind următoarele:

-55 km sud-est de Sfântu Gheorghe;

-59 km vest de Focșani;

-63 km est de Brașov;

-64 km nord-vest de Buzău;

-84 km nord de Ploiești.

Cutremurul a avut o magnitudine moderată, fiind clasificat ca un seism de intensitate medie, însă, din fericire, nu s-au raportat victime sau pagube materiale.