Un nou deces după incendiul de la Matei Balş! Bilanţul tragediei a ajuns la 15 morţi

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 21 iul 2022, 12:20
Incendiul de la Matei Bals a facut o noua victima

Incendiului de la Institutul Naţional de Boli Infecțioase "Matei Balș" din capitală a dus la un nou deces. Victima este un bărbat de 89 de ani.

S-a înregistrat un nou deces în urma incendiului de la Institutului Naţional de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București. Bilanţul tragediei a ajuns acum la 15 victime. Un bărbat de 89 de ani, tranferat după incendiu, a murit luni dimineaţa. 

Nou deces după incendiul de la Institutul Matei Balş

Ministerul Sănătății a fost informat luni dimineață cu privire la un alt deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului "Matei Balș" în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Victima este un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiu într-un alt pavilion al spitalului. El a fost diagnosticat cu o formă severă de infecţie cu coronavirus și avea multiple afecțiuni asociate. 

Citeste si: Rică Răducanu, internat în salonul de la "Matei Balș" care a luat foc! Ce spune despre medicii de acolo

Ancheta va stabili cauzele decesului

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. Incendiul a izbucnit pe data de 29 ianuarie 2021, în jurul orei 05.00, într-un salon. Momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Cauza incidentului ar fi unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală,  a făcut o declaraţia extrem de dură într-un interviu la Antena 3. El a afirmat că Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas.

Doctorul a declarat că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, din cauza faptului spitalele nu dispun de senzori pentru detectarea fumului. Astfel, incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile. 

Citeste si: Noi dezvaluiri despre cauza incendiului de la Institutul Matei Balș! Ce s-a intamplat in primele minute ale tragediei

Ce a declarat Raed Arafat

Raed Arafat a afirmat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit secretarului de stat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Mai mulţi pacienţi au fost transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale.

Citeste si:  Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Pacienții au fost evacuați imediat

“Nu mai avem alte persoane în stare critică decât cei care au avut COVID. Aici vorbim despre un pavilion COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga din partea Poliţiei, din partea Criminalisticii, ISU Bucureşti care urmează să investigheze cauza incendiului asupra căreia la acest moment nu vom specula până nu avem concluzii

clare din partea colegilor noştri. Nu există persoane care au suferit probleme grave, cu excepţia, din păcate, a celor patru decedaţi. Restul persoanelor au fost transferate la celelalte spitale, având în vedere că sunt pacienţi COVID, au nevoie de oxigen şi care au fost transferaţi pentru tratament acolo. Nu mai avem pacienţi cu arsuri, nu mai avem pacienţi cu alte probleme la acest moment din informaţiile pe care le avem. Nu era o secţie de ATI”, a afirmat Arafat, de la faţa locului.

Citeste si: Familiile victimelor de la Matei Balș vor primi ajutor financiar. Premierul Cîțu a anunțat suma

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.