Femeia în vârstă de 54 de ani era angajată ca infirmieră la Spitalul de Urgență Vaslui și este a șaptea victimă a coronavirusului în județul Vaslui. Femeia lucra în secția ORL a unității medicale și fusese infectată de către o colegă de la Pneumologie.
Citeste si: Coronavirus Romania, 3 Mai: Numarul cazurilor de COVID-19 a depasit 13.000. Iata care este noul bilant!
18 cadre medicale au fost internate la spitalul din Bârlad în ultimele două săptămâni după ce au fost declarate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV2. Pneumologie, ORL, Cardiologie și UPU sunt secțiile unde o parte din personal s-a infectat cu coronavirus.
În România au murit cinci cadre medicale de la începutul epidemiei Covid 19 și peste 1000 sunt infectate.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Căldura extremă sau frigul ucid coronavirusul?
Noul coronavirus ne trece prin… foc și gheață. Oamenii de știință încearcă să elucideze „misterul': căldura extremă sau frigul ucid coronavirusul? Ori supraviețuiește și se răspândește indiferent că e caniculă sau ger?
Coronavirusul a dat peste cap viața întregii planete și toți suntem avizi să aflăm ce se poate face pentru ca riscul de îmbolnăvire de COVID-19 să fie redus. Experții încă încearcă să deslușească modul în care virusul supraviețuiește și se răspândește, inclusiv modul în care temperatura afectează acest proces.
Expunerea la soare nu va elimina coronavirusul. Este prima certitudine pe care o au cercetătorii. Temperaturile ridicate nu au niciun efect asupra virusului și nicio regiune a lumii nu prezintă un risc mai mic decât alta datorită climei sale. Potrivit experților Organizației Mondiale a Sănătății, cu coronavirus se pot infecta inclusiv locuitorii țărilor cu climă caldă. Exemple sunt Brazilia, India, Peru, Arabia Saudită, Ecuador, Emiratele Arabe, Indonezia, Australia, Filipine… A „picat' chiar și teoria potrivit căreia virusul ar avea o durată de viață mai scurtă în condiții de umiditate.