Un nou efect secundar grav al vaccinului AstraZeneca! „Este singura cale prin care ne putem proteja pe noi și pe ceilalți”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 aug 2022, 14:25
Vaccinul AstraZeneca are un nou efect secundar periculos pe listă!
Sursa: PixaBay

Vaccinul AstraZeneca are un nou efect secundar pe listă! Cum se manifestă sindromul Guillain-Barré?

Vaccinul AstraZeneca are un nou efect secundar pe listă! Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a adăugat o boală periculoasă pe lista efectelor secundare probabile ale vaccinului AstraZeneca.

Un nou efect secundar al vaccinului AstraZeneca! Cum se manifestă sindromul Guillain-Barré

Conform Agenției Europene a Medicamentului (EMA), acest efect secundar a fost notat ca fiind “foarte rar”.

Vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson folosesc tehnologia vectorului viral şi nu s-au încadrat în categoria cazurilor rare în care s-au format cheaguri de sânge.

Citeste si: Semnal de alarmă la nivel mondial! FDA a anunțat că vaccinarea cu serul anti-Covid Johnson & Johnson riscă dezvoltarea unei afecțiuni neurologice rare

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În cazul persoanelor care suferă de acest simptom, nervii care controlează mișcările musculare sau care transmit durerea, temperatura și senzațiile tactile pot fi afectați.

Toate acestea pot duce la slăbirea forței musculare, dar și la pierderea simțului picioarelor sau a brațelor. Sindromul Guillain-Barré poate afecta oamenii indiferent de vârstă, dar cei care prezintă cel mai ridicat risc sunt adulții și bărbații.

Procentul de 70% adulți vaccinați a fost atins în Europa

Obiectivul de 70% adulți vaccinați anti-COVID-19 a fost atins în Uniunea Europeană. Cel puţin 225 de milioane de oameni s-au vaccinat cu ambele doze din vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca sau Moderna sau cu doza unică de vaccin Johnson & Johnson. 

Citeste si: Marturisirile cutremuratoare ale unui preot care tine slujbe la patul pacientilor de la ATI! "Sectiile de terapie COVID seamana cu imaginea iadului"

„70% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi complet. Vreau să mulţumesc multor oameni pentru că au făcut posibilă această realizare măreaţă care ne arată ce putem reuși când lucrăm împreună. Dar pandemia nu s-a încheiat.

Este nevoie de cât mai mulți europeni să se vaccineze rapid pentru a opri alte valuri și alte dezvoltări de variante.

Și îndemn pe oricine poate să se vaccineze, pentru că este singura cale prin care ne putem proteja pe noi și pe ceilalți”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un videoclip postat pe Twitter.