Un nou focar de coronavirus in Romania! Autoritatile sunt in alerta: ce oras este afectat

Autor: B.M.
Actualizat: 28 ian 2021, 01:45
Izoleta

Focar coronavirus Galati: zeci de cazuri noi au fost descoperite de autoritati in ultimele 8 zile.

Focar coronavirus Galati: autoritatile sunt in alerta dupa ce 41 de angajati ai Santierului Naval Damen Galati au fost descoperiti cu COVID-19 intr-un interval de 8 zile. Potrivit autoritatilor, dintre acestea 35 sunt angajati directi ai companiei, iar restul sunt subcontractori.

Citeste si: Nelu Tătaru, avertisment dur pentru români: "Se poate muri şi la 30-35 de ani"

Focar coronavirus Galati: masuri luate de compania Damen Galati

Reprezentantii Damen Galati au anuntat ca au fost identificati toti contactii directi ai celor infectati. Persoanele in cauza au intrat in autoizolare iar toate spatiile comune au fost dezinfectate.

"De la inceputul saptamanii 26 si pana in prezent, pe platforma Şantierului Naval Damen Galati s-a inregistrat un numar de 41 cazuri noi de infectie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajati ai santierului si 6 angajati ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate.

In toate aceste cazuri, am identificat contactii acestor persoane asigurand intrarea lor in auto-izolare si am dezinfectat spatiile/facilitatile in care acestia si-au desfasurat recent activitatea", au declarat reprezentantii Damen Galati.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Declaratie pe proprie raspundere 1 iulie: cum arata formularele obligatorii

Purtarea mastii, obligatorie

Focar coronavirus Galati: reprezentantii companiei au mai anuntat ca purtarea mastii a devenit obligatorie in incinta santierului incepand cu 25 iunie iar lucrul se desfasoara in doua schimburi. In plus, toti lucratorii sunt termoscanati la intrarea in santier.

"Incepand cu data de 25 iunie 2020, purtarea mastii de protectie este obligatorie in incinta santierului nu doar in spatiile deschise si in cursele conventie ci si in spatiile inchise. S-a inceput testarea COVID-19 pentru contactii potentiali ai cazurilor confirmate. Incepand cu saptamana 27, s-a introdus lucrul in doua schimburi. Incepand cu saptamana 27, s-a introdus masura termoscanarii la punctele de acces in santier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare asigurand fluidizarea traficului si triajul epidemiologic", au explicat reprezentantii Damen.

Citeste si: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, mesaj dur pentru cei care nu cred în coronavirus: „I-aş ruga să treacă prin spitale sau pe la UPU şi atunci vor vedea”

Focar coronavirus Galati: cate cazuri sunt confirmate in judet

Potrivit datelor oficiale, pana la acest moment in judetul Galati au fost confirmate 883 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea 88 de persoane au decedat iar 565 s-au vindecat.