UN NOU MEDICAMENT STARNESTE REACTII. Pastila care provoaca avortul, MAI PERICULOASA decat interventia chirurgicala

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 nov 2020, 11:00

Un nou medicament a starnit revolta specialistilor!

Este vorba despre o pastila, denumita si pilula care provoaca avortul. Potrivit medicilor, aceast tratament provoaca reactii adverse grave in organismul pacientei, cum ar fi hemoragii severe care pot duce la deces. Ingrijorator este faptul ca din ce in ce mai mute femei cumpara acest medicament pentru a scapa de o sarcina nedorita chiar daca stiu ca se expun unui risc enorm.

Pilula se administreaza numai cu acordul medicului de specialitate, iar pacienta trebuie sa stea cateva zile in spital pentru analize si monitorizare.
Medicamentul care provoaca avort se cumpara in mod normal numai de la un spital, dar se pare ca acum exista site-uri care vand la liber aceasta pastila. Este un antihormon, un amestec de substante care administrate in primele sapte saptamani de sarcina, ihiba si blocheaza progesteronul, un hormon care ajuta la dezvoltarea fatului.

Specialistii sunt extrem de rezervati in a recomanda un astfel de medicament pacientelor care doresc sa scape de o sarcina nedorita.
Pana acum, in SUA, patru femei au murit dupa ce au luat acest tratament la recomandarea si sub supavegherea atenta a medicului. Pretul unei pilule pentru avort este de aproximativ 500 de lei.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.