Un nou simptom al Coronavirusului face ravagii! Ce este „limba COVID”

Autor: Elena Padure
Actualizat: 21 iul 2022, 08:15
Limba covid, un nou simptom al infectitei cu Coronavirus

Experţii din Marea Britanie au depistat noi simptome ale Coronavirusului. Este vorba despre „Limba Covid” şi ulcere la nivelul gurii.

Simptomele pentru infecţia cu coronavirus sunt deja cunoscute de marea majoritate a populaţiei. Experții din Marea Britanie au avertizat, însă, asupra unui nou simptom al Covid-19, despre care spune că este din ce în ce mai frecvent. Potrivit specialiştilor, „Limba Covid” ar fi unul dintre cele mai noi simptome ale Covid-19.

Nou simptom de COVID, detectat de cercetătorii britanici

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College din Londra și om de știință principal la Studiul Zoe Covid Symptom Study din Marea Britanie, a spus că unul din cinci pacienți prezintă simptome mai

rare.

„Una din cinci persoane cu Covid încă prezintă simptome mai puțin frecvente care nu intră pe lista oficială, cum ar fi erupțiile cutanate. Văzând un număr din ce în ce mai mare de limba Covid și ulcere ciudate ale gurii. Dacă aveți un simptom ciudat sau chiar doar dureri de cap și oboseală rămâneți acasă! ” a menţionat medicul britanic. 

Cele mai frecvente simptome ale Covid-19 sunt tusea, febra și pierderea simțului gustului sau mirosului. Dar oamenii au raportat și alte simptome – inclusiv oboseală, confuzie și stomac deranjat.

Ce a reieşit din testele de laborator

Marea majoritate a persoanelor testate pozitiv pentru COVID nu prezintă simptome cheie în ziua testului, potrivit acestui. Aproximativ 77% dintre persoanele depistate pozitiv nu au prezentat simptome în ziua testului, în timp ce 86% nu au avut tuse, temperatură sau pierdere a gustului/mirosului.

Echipa de cercetători condusă de profesorul Irene Petersen de la University College London (UCL) au studiat datele din analiza asupra infecției cu coronavirus de la Office for National Statistics (ONS).

Studiul a inclus mii de gospodării în fiecare săptămână, indiferent dacă oamenii prezintau sau nu simptome.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Datele de la 36.061

de persoane care au avut un test între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie au fost astfel analizate.

Citeste si: S-a vindecat de COVID la 102 ani! Povestea uluitoare a unei femei din Constanţa

Bilanţul actual al pandemiei în România

Grupul de Comunicare Strategică a făcut public  bilanțul COVID-19 în România   pentru marți, 2 februarie 2021.

Potrivit datelo, de la începutul pandemiei și până în prezent, 732.732 de români au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar 678.473 s-au vindecat.

În ultimele 24 de ore, alte 2.676 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Autoritățile au menţionat că au fost prelucrate 23.287 de teste RT-PCR și 7.180 de teste rapide antigenice. 

În spitalele din România se află 7.855 de persoane diagnosticate cu COVID, iar în secțiile de terapie intensivă (ATI) se află 967 de bolnavi.

Citeste si: Pandemia va lua sfârșit în 2021? Carmen Hara a făcut dezvăluiri incredibile în emisiunea ”Trăiri alături de Andreea Mantea”: ”Covidul este făcut de noi...”!

Bilanțul deceselor a ajuns astăzi, 2 februarie, la 18.513, în ultimele 24 de ore fiind raportate 111 decese.

Citeste si: Coronavirus în România, 2 februarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate