Un nou tip de terapie ia amploare in Romania, iar rezultatele sunt pe masura. Terapeuti sunt chiar caini maidanezi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 04:12

Primul proiect de terapie asistata de animale ,in Romania, inseamna caini fara stapan, selectati si dresati de experti ca sa fie de mare ajutor.

Astfel, maidanezii, asa cum ii stie toata lumea, pot indeplini un rol incredibil de important in sprijinirea copiilor cu dizabilitati.
Acest catel a fost salvat pe cand era doar un pui, printre rotile masinilor. Acum, ii face pe copii sa zambeasca si ii ajuta sa-si depaseasca dizabilitatile.

Antonio este partenerul ei de joaca de mai bine de doua luni, iar rezultatele deja incep sa se vada. Centrul de terapie asistata de animale, implementat de Vier Pfoten, ofera in mod gratuit programe de terapie copiilor cu dizabilitati.

La sedinte, participa si antrenorii cateilor din acest program. Toata activitatea este si monitorizata si intra intr-un program de cercetare a interactiunii om-animal. Activitatile sunt diferite in functie de gradul de dizabilitate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Sedintele de terapie sunt conduse de echipe compuse din psihoterapeuti, antrenori si caini special antrenati.


„Dogs For People” va permite accesul la cercetare stiintifica oricarui alt centru, universitate sau echipa de psihoterapeuti din Romania sau strainatate.