Un nou val de coronavirus după relaxarea restricțiilor? Anunțul unui oficial guvernamental: „Creșterea numărului de cazuri la vară...” Unde s-ar putea întâmpla acest lucru?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 24 iul 2022, 03:05
Țara care s-ar putea confrunta cu un nou val de coronavirus după relaxarea restricțiilor
Sursa: unsplash

Relaxarea restricțiilor ar putea duce la apariția unor noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus? Un specialist trage un semnal de alarmă și face noi recomandări.

După o lungă perioadă în care au fost în vigoare restricții severe   pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, multe state au luat decizia de a relaxa restricțiile, având în vedere că se află în desfășurare campaniile de vaccinare. În Marea Britanie multe din restricții au fost ridicate, însă acest lucru nu este privit cu ochi buni de toți reprezentanții autorităților. Ce a anunțat un oficial guvernamental?

Marea Britanie, în pericol să se confrunte cu un nou val de coronavirus după relaxarea restricțiilor?

Marea Britanie a renunțat la o parte dintre restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus, autoritățile fiind de părere că riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 nu mai este atât de ridicat, având în vedere că, în prezent, campania de vaccinare se desfășoară conform planului.

Citeste si: Cât timp rezistă de fapt anticorpii, după ce te vindeci de COVID? Ce spun noile studii

Cu toate că mulți dintre britanici s-au vaccinat anti-Covid-19, profesorul Adam Finn, membru al Comitetului pentru Vaccinare și Imunizare, este de părere că numărul celor care s-au imunizat nu este suficient de mare astfel încât să fie obținută imunitatea de grup, ceea ce reprezintă un risc de răspândire a noului coronavirus. Oficialul guvernamental ia în calcul ca după relaxarea restricțiilor să apară un nou val de coronavirus, precizând că numărul de îmbolnăviri ar putea să crească în vară.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Modelările pe care le-am văzut indică în mod clar către o creștere a numărului de cazuri la vară, pe măsură ce restricțiile vor fi relaxate, deoarece există încă mulți adulți care nu au fost imunizați.”

, a spus profesorul Adam Finn, membru al Comitetului pentru Vaccinare și Imunizare, potrivit digi24.ro .

Premierul Boris Johnson este convins de faptul că relaxarea restricțiilor nu va duce la apariția unui nou val de îmbolnăviri, având în vedere că mai bine de 10 milioane de britanici au primit deja ambele doze de vaccin anti-Covid-19.

Marea Britanie a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, astfel că autoritățile au fost nevoite să impună restricții dure pentru a ține situația sub control.

Reamintim că aici a luat naștere o nouă tulpină a coronavirusului, mult mai contagioasă și care s-a răspândit rapid în mai multe țări, ducând astfel la creșterea numărului de îmbolnăviri. 

Citeste si: Reinfectarea cu COVID-19 ar putea fi fatală! Specialiștii au descoperit că simptomele pot fi mai puternice decât la prima contagiere

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.