Un nou val de cutremure sâmbătă dimineața, în Gorj. INFP: "Pot apărea şi replici de intensitate mai mare"

Author: Alina Petre
Actualizat: 18 feb 2023, 11:44

Un nou val de cutremure în Gorj

Sursa: Facebook INFP

Un nou val de cutremure s-au produs sâmbătă dimineața, în zona Gorj, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Pământul s-a mișcat din nou sâmbătă dimineața. Valul de seisme a continuat să lovească sâmbătă dimineața, în zona Gorjului, și așa afectată de o activitate intensă în ultima perioadă. 

Citește și: Un nou miracol în Turcia! Trei tineri au fost salvați de sub dărâmături după 11 zile. Primele cuvinte spuse de un supraviețuitor

Un nou val de cutremur sâmbătă dimineața, în Gorj

Sâmbătă dimineața s-au înregistrat patru seisme, în zona Gorjului. Ultimul cutremur a fost la ora 10:30 și a avut magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 8km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109km NV de Craiova, 111km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 158km SE de Timisoara, 178km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 212km E de Zemun, 222km NE de Nis.

Acesta s-a produs la mai puțin de o oră după o altă replică care a avut loc la ora 09:51 cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 7km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109km NV de Craiova, 111km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 158km SE de Timisoara, 177km SE de Arad, 183km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 212km E de Zemun, 223km NE de Nis.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

La ora la ora 08:59 s-a mai înregistrat o replică cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 9km, iar la ora 06:44 a avut loc un alt seism cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 12km. 

Patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar nu au fost de intensitate mare.

INFP: "Pot apărea şi replici de intensitate mai mare"

Specialiştii INFP avertizează că pot apărea replici ale celor două cutremure cu magnitudinea peste 5, unele putând avea chiar intensitate mare. În total, până în prezent au fost înregistrate peste 540 de replici, în zona Gorj.

”Din momentul producerii cutremurului cu magnitudine de 5,7 pe scara Richter (ML), din data de 14 februarie 2023, până la data comunicatului, au avut loc 3 replici semnificative cu magnitudine mai mare de 4 ML(...)

În continuare se înregistrează activitate seismică asociată celor două cutremure majore din zilele de 13 şi 14 februarie, localizându-se, până în prezent, aproximativ 540 de replici.

Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice”, a transmis INFP.

Citește și: Cutremur cu magnitudine 4,4 vineri, în România. Anunțul îngrijorător făcut de INFP

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?