Un nou virus a fost descoperit în China. Peste 30 de persoane au fost testate pozitiv, iar boala poate afecta organele interne, precum rinichii și ficatul.
Un nou virus a fost descoperit în China
Noul virus face parte din familia a două virusuri mortale: Hendra și Nipah. Conform Bloomberg, noul virus se numește Langya și s-a transmis, cel mai probabil, de la animale la oameni.
Pentru prima dată, acest virus a fost detectat în anul 2018, în zonele de nord-est din Henan și din Shandong. Cu toate acestea, în mod oficial, noul virus a fost confirmat de oamenii de știință în urmă cu o săptămână.
„O constatare ce sugerează că animalul chițcan ar putea fi un rezervor natural [al virusului]”, au spus oamenii de știință, după ce peste 25% dintre pacienții testați au fost confirmați pozitiv.
Mai mult decât atât, dintre animalele testate, 2% dintre capre și 5% dintre câini au fost și ei găsiți pozitivi.
Simptomele specifice infectării cu virusul Langya sunt: oboseala, febra, durerile musculare, pierderea poftei de mâncare și tusea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Experții în boli infecțioase au declarat că bolile se transmit foarte ușor de la animale la oameni din cauza faptului că natura este distrusă și din cauza faptului că planeta se confruntă cu
Pandemia de Coronavirus ar fi luat naștere într-o piață din Wuhan
Potrivit rezultatelor a două studii, pandemia de Coronavirus ar fi apărut într-o piață din Wuhan, orașul din China care a și devenit primul focar de infecție.
Potrivit revistei Science, în luna decembrie a anului 2019, au fost detectate primele cazuri în piața din Wuhan.
În anul 2021, Michael Worobey, un virusolog de la Universitatea din Arizona, cerut să se ia în considerare și posibilitatea ca virusul să fi apărut, de fapt, ca urmare a unei scurgeri dintr-unul din laboratoarele din Wuhan.
Cu toate acestea, datele care au fost furnizate la acea vreme, spune Michael Worobery în cadrul unei conferințe de presă, „m-au făcut să evoluez până în punctul în care acum cred că pur şi simplu nu este plauzibil ca virusul să fi fost introdus în alt mod decât prin comerţul cu animale în piaţa din Wuhan”.
„Am infirmat teoria scurgerilor de laborator? Nu. Putem face asta vreodată? Nu. Dar cred că este important să înţelegem că există scenarii posibile şi scenarii probabile. Şi că posibil nu înseamnă la fel de probabil”, a spus și Kristian Anderse, co-autor al celor două studii și membru al Institutului de Cercetare Scripps, conform AFP, citează Agerpres.