Un virus hibrid a apărut recent, după ce virusul RSV și virusul gripal au fuzionat, luând naștere acest virus patogen.
Un virus hibrid a apărut de curând
Un virus hibrid a luat naștere și este capabil de a infecta celulele pulmonare. Acesta este primul virus de acest tip și a apărut prin fuziunea altor două virusuri.
Anual, conform The Guardian, aproximativ cinci milioane de persoane ajung la spital cu gripa A, în timp ce virusul respirator, VSR, este responsabil pentru infecțiile acute ale tractului
„Virușii respiratori există ca parte a unei comunități formate din mai mulți viruși care țintesc aceeași regiune a corpului, ca o nișă ecologică.
Trebuie să înțelegem modul în care aceste infecții apar în contextul unuia față de celălalt pentru a obține o imagine mai completă a biologiei fiecărui virus în part”, a spus Dr.
Hnney, alături de mai mulți colegi, a infectat cu bună știință celulele pulmonare umane cu cele două virusuri și au ajuns la concluzia că au fuzionat, în loc să „concureze ” unul cu altul, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.
Acestea au format virusul hibrid în formă de palmier, RSV reprezentând trunchiul, în timp ce frunzele au fost reprezentate de gripă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
„Acest tip de virus hibrid nu a mai fost descris niciodată. orbim despre viruși din două familii complet diferite care se combină împreună cu genomurile și proteinele externe ale ambelor virusuri. Este un nou tip de virus patogen”, a spus Pablo Murcia, profesorul care a supravegheat întreaga cercetare.
Virusul poate să infecteze celulele vecine
Virusul poate infecta și celulele vecine, odată ce a fost format, iar anticorpii care ar trebui să blocheze infecția nu pot face față.
Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, a declarat că virusul ar putea fi capabil să declanșeze infecții pulmonare mai severe, ba chiar fatale în unele cazuri.
„RSV tinde să coboare mai jos în plămâni decât virusul gripei sezoniere și este mult mai probabil să aveți o boală mai severă cu cât infecția coboară mai jos.
Este un alt motiv pentru a evita infectarea cu mai multe virusuri, deoarece acest lucru [hibridizarea] este posibil să se întâmple cu atât mai mult dacă nu luăm măsuri de”, a specificat acesta.