Jessica Gordon, om de știință la Universitatea din Essex, s-a numărat printre cercetătorii care au colectat probe de la adâncimi de până la 4.800 de metri sub apă. Aceasta a descoperit o nouă specie de crevete și peste alte 100 de specii oceanice noi.
Un om de știință britanic a descoperit o nouă specie de crevete și peste alte 100 de specii oceanice noi
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de BBC, noile specii identificate în cadrul proiectului includ trei specii noi de pești, calmari, moluște și un nou tip de coral. Dr. Gordon a declarat că este "onorată" să facă parte din studiul care a analizat ”Canionul Bounty”.
"Am explorat zone neînregistrate de pe fundul mării până la 5.000 de metri și am descoperit peste 100 de specii noi de organisme de adâncime", a spus Jessica Gordon, potrivit BBC.
Călătoria de trei săptămâni condusă de Ocean Census a implicat prelevarea a aproape 1.800 de probe de-a lungul sitului subacvatic de 800 km. Jessica Gordon, tehnician specializat la școala de științe ale vieții a universității din Essex, a dezvăluit faptul că mai mulți cercetători din domeniu s-au alăturat călătoriei pentru a ajuta la clasificarea oricărei specii
găsite.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Cercetătorul a descoperit trei specii noi de pești
Michela Mitchell, de la Muzeul Queensland, a declarat că echipa de cercetători a descoperit ceva ce ar putea fi o stea de mare, creatură asemănătoare unui anemon marin, dar încă nu a fost găsită nicio dovadă.
Citește și: Lacul de deasupra oceanului! Locul unic în lume care chiar există și pare desprins dintr-un film
"Avem mulți experți care se uită aici și sunt foarte entuziasmați. Acum credem că ar putea fi o nouă specie de octocoral, dar și un nou gen. Și mai interesant, ar putea fi un întreg grup nou în afara octocoralului”, a spus Michela Mitchell, potrivit sursei menționate anterior.
Cercetătorii sunt convinși de faptul că aceasta este o descoperire semnificativă pentru adâncurile mării și oferă o imagine mult mai clară asupra biodiversității unice a planetei. Profesorul Alex Rogers, directorul științific al Ocean Census, a declarat că este impresionat de biodiversitatea vieții descoperite.
"Pare că avem o mulțime de specii noi. Până când toate specimenele noastre sunt examinate, vom avea peste 100 de specii noi. Dar ceea ce m-a surprins cu adevărat aici este faptul că aceasta se extinde la animale precum pești; credem că avem trei specii noi de pești.", a declarat Alex Rogers, pentru BBC.