Un pacient care s-a vindecat de coronavirus refuză să plece din spital. Care este motivul?

Autor: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 16:20

Un pacient care s-a vindecat de coronavirus refuză să plece din spital. Bărbatul le-a cerut medicilor să îl țină în continuare sub supraveghere. Care e motivul?

Un pacient care s-a vindecat de coronavirus refuză să plece din spital.  În timp ce deciziile Curții Constituționale îi determină pe mulți dintre cei diagnosticați cu coronavirus să părăsească spitalele, un bărbat care s-a vindecat de coronavirus nu vrea să părăsească unitatea medicală, ci își dorește să primească în continuare îngrijirile medicilor.

Citeste si: Romania intra din nou in stare de urgenta? Anuntul oficial facut de Nelu Tataru

Un pacient care s-a vindecat de coronavirus refuză să plece din spital. Care este motivul?

Un bărbat de 54 de ani, internat pe 27 mai la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, i-a surprins pe medici atunci când le-a cerut să mai rămână în spital, cu toate că testele au ieșit negative și au arătat că s-a vindecat de coronavirus. Bărbatul a povestit că a făcut o formă gravă a bolii și că ulterior a rămas cu probleme de respirație, motiv pentru care își dorește să mai rămână o perioadă sub supravegherea medicilor. 

"Problema este să-şi facă testul şi să vină să se trateze, pentru că poate răspândi la alţi bolnavi sau poate face forme grave, cum am făcut eu. Şi dacă face forme grave, se tratează destul de greu, destul de greu se tratează. Poate să ajungă până la deces. Eu am fost aproape de acest lucru. Dar, totuşi, am avut tăria de caracter şi am avut puterea să trec peste perioada asta şi am respectat medicamentaţia, am respectat tot ce mi s-a spus.

Când m-am internat, am făcut formă uşoară. Nu credeam, nu credeam. Erau mulţi bolnavi care erau asimptomatici, mulţi plecau, veneau. Am zis că nu e aşa de grav, dar nu se compară o persoană cu alta. Mulţi s-au externat, că stau aici deja de 39 de zile. Primul tratament nu prea a răspuns, după aceea am încercat al doilea tratament, mai puternic, şi m-am bucurat, că la primul tratament nu a răspuns, nu am putut să mă negativez, m-am negativat foarte greu.
A durat vreo patru săptămâni până s-a negativat, dar am rămas cu probleme mari de respiraţie. Nu puteam să respir, sunt dependent de aparate, eu acasă nu am aparate. Şi când aveam probleme, automat masca de oxigen o foloseam. Am preferat să rămân să mă tratez (în spital- n.r.), să plec cât de cât în stare normală, ca să nu am probleme. Eu am rămas cam singur aici. Am rămas cam singur şi n-au făcut niciunul forma pe care am făcut-o eu, forma asta gravă şi să nu poţi să respiri.
Am văzut mulţi cu aparate de respirat, dar au fost câteva zile. Eu am fost perioada cea mai lungă. Am sperat că până la urmă mă voi trata şi eu sau voi pleca cât de cât aproape de normal, pentru că mai am perioada de recuperare.",
a spus bărbatul, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Redeschiderea scolilor din toamna, trei scenarii posibile

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

OMS recunoaste ca "apar dovezi" despre raspandirea coronavirusului pe calea aerului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că ”apar dovezi” privind răspândirea pe calea aerului a noului coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că ”apar dovezi” privind răspândirea pe calea aerului a noului coronavirus, după ce un grup ce oameni de ştiinţă au cerut organizaţiei să îşi actualizeze recomandările referitoare la modul în care boala este transmisă între oameni, relatează Reuters.

Am discutat despre posibilitatea transmiterii pe calea aerului şi prin aerosoli, ca una dintre modalităţile de transmitere a Covid-19”,  a spus Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul OMS, la un briefing de presă.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Alertă în România. Sute de bolnavi de COVID-19 au plecat din spitale fără să fie vindecați. Sunt "bombe biologice" pentru ceilalți

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.