Un pakistanez a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor din Turcia şi Siria și a vrut să rămână anonim

Author: Diana Tilă
Actualizat: 12 nov 2023, 02:25

Un pakistanez a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor din Turcia şi Siria și a vrut să rămână anonim

Sursa: Facebook Dr Zakir naik

Un pakistanez a mers la ambasada Turciei din SUA şi a donat 30 de milioane de dolari victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria.

Premierul pakistanez Shehbaz Shari a anunțat într-un mesaj pe Twitter că, un pakistanez a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria, dar a dorit să rămână anonim.

Citește și: Membrii echipelor de salvare turce și române au plâns de bucurie, pentru încă un miracol! Aceștia au salvat un bărbat de sub ruine, în orașul Antakya, după 149 de ore de la producerea cumplitelor cutremure!

Un pakistanez a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor din Turcia şi Siria și a vrut să rămână anonim

Gest emoționant făcut de un pakistanez pentru victimele dezastrului care s-a abătut asupra Turciei și Siriei. Bărbatul a mers la ambasada Turciei din SUA și a donat 30 de milioane de dolari pentru a ajuta oamenii greu încercați de tragedia care s-a petrecut la începutul săptămânii.

"Profund mișcat de exemplul unui pakistanez anonim care a intrat în ambasada Turciei din SUA și a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria", a scris premierul pe Twitter.

El a spus că "acte de filantropie atât de glorioase permit omenirii să triumfe când șansele sunt aparent insurmontabile".

Citește și: O femeie a stat peste 100 de ore sub dărâmături, în Turcia. Salvatorii au scos-o în viață, dar a murit la spital

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Pakistanul a trimis în Turcia două avioane cu echipe de căutare și salvare

Pakistanul a trimis în Turcia două avioane C-130 Hercule cu echipe de căutare și salvare, care includ medici, câini și personal de îngrijire, scrie  news.ro.

Premierul pakistanez Shehbaz a avut, de asemenea, conversații telefonice cu premierii turci și sirieni și i-a asigurat că Pakistanul va acorda tot ajutorul posibil victimelor.

Citește și: Sprijinim Turcia! Pe măsură ce orele trec, numărul victimelor crește iar criza umanitară se adâncește. Ajutorul vostru, oricât de mic, se va face simțit într-o mare de suferință

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 28.000 de morți. ONU a anunțat că acest număr se poate dubla

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths, a anunțat că  numărul persoanelor decedate  s-ar putea dubla.

Persoanele ce și-au pierdut viața din cauza cutremurului au ajuns la un număr alarmant, peste 28.000. Din acest total de 28.191 de persoane decedate, 24.617 au murit în Turcia şi 3.574 în Siria.

"Cred că este dificil de estimat (bilanţul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau mai mult. Încă nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morţilor", a anunțat Martin Griffiths.

"În curând, persoanele responsabile de căutare şi salvare vor lăsa locul agenţiilor umanitare a căror sarcină, în următoarele câteva luni, este aceea de a se ocupa de numărul extraordinar de mare al persoane afectate", a mai adăugat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare și coordonator al ajutorului de urgență.

Citește și: La ce soluție extremă a apelat un adolescent de 17 ani pentru a supraviețui 94 de ore sub dărâmături, în Turcia

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.