Un pasager a decedat la bordul avionului. Pilotul a decis să forțeze aterizarea acestuia pe Henri Coandă

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 18 iun 2023, 10:36

Un pasager a decedat la bordul avionului

Sursa: freepik

Vineri a avut loc o aterizare forțată pe aeroportul Henri Coandă, după ce un pasager ce se afla la bordul aeronavei și-a pierdut viața.

Un avion ce venea din Grecia cu destinația finală Polonia a fost nevoit să aterizeze forțat pe aeroportul Henri Coandă, după ce unul dintre pasageri și-a pierdut viața. 

Citește și: Planor prăbușit lângă Aerodromul Ineu, în Bihor. Pilotul și-a pierdut viața

Un pasager a decedat la bordul avionului

Un bărbat ce se afla în avionul dinspre Grecia, cu destinația spre Polonia a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul Henri Coandă după ce unul dintre pasageri a decedat.

Din cauza șocului, echipajul aeronavei nu a mai putut continua traseul spre Polonia, așa că s-a realizat aterizarea forțată. 

Medicii au încercat să îl resusciteze timp de mai multe minute, însă fără să îl poată salva. După aceste minute, echipajele medicale au fost nevoiţi să constate decesul. După acest moment tragic, zborul a fost reluat după 9 ore. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum s-a produs accidentul din Giurgiu, când un tată și fiul lui și-au pierdut viața, după ce s-au urcat pe un ATV

Un incident asemănător a avut loc în anul 2022

Un bărbat de aproximativ 65 de ani a decedat în timpul zborului cu un Boeing 777 Turkish Airlines, după ce a suferit un infarct. Acest avion venea din Miami și se îndrepta spre Istanbul și a fost nevoie de o aterizare de urgență pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, după ce echipajul de zbor a realizat că bărbatul nu mai prezintă semne vitale.

Aeronava avea la bord 243 pasageri și 19 membri de echipaj, iar după aterizarea forțată, pasagerii au fost debarcați din aeronavă. 

„O aeronavă aparținând companiei Turkish Airlines a aterizat astăzi, 9 august, pe aeroportul Henri Coandă, întrucât unul dintre pasageri avea probleme medicale. 
Aterizarea s-a efectuat la ora 14.58 și, imediat, la bord au urcat echipajul medical al aeroportului și un echipaj SMURD; a fost aplicată procedura standard de resuscitare asupra pacientului. Ulterior, pasagerul a fost declarat decedat.
Aeronava, de tip Boeing 777, efectua o cursă pe ruta Miami- Istanbul și avea la bord 234 pasageri. Pasagerii vor fi debarcați, aceștia urmând să fie asistați de reprezentanții companiei aeriene și ai agentului de handling.”, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale.

Citește și:  „Nu pot să cred că nu o să-ți mai aud niciodată vocea”. Cine este Melissa, femeia care și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit pe un aeroport din Turcia

Sursa: observatornews.ro, antena3.ro 

 

Taguri: