Un polițist a fost surprins în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat, în Cluj. Un alt polițist l-a lovit cu piciorul pe bărbatul reținut

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 aug 2023, 06:45

Un polițist a fost surprins în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat, în Cluj. Un alt polițist l-a lovit cu piciorul pe bărbatul reținut

Sursa: stiri de cluj

IPJ a demarat o anchetă internă, după ce un polițist a fost surprins în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat, în Cluj. Evenimentul a avut loc în urmă cu o săptămână.

Un polițist a fost surprins cum calcă pe cap un bărbat încătușat, asta după ce un coleg i-a aplicat un tratament asemănător. Poliția din Cluj susține că agentul „s-a împiedicat”.

Un polițist a fost surprins cum calcă pe cap un bărbat încătușat

Un tânăr de 20 de ani a fost încătușat și pus la pământ de oamenii legii.

Ulterior, unul dintre polițiști l-a călcat pe cap de două ori, iar poliția din Cluj susține că a fost o greșeală, în timp ce reprezentanții au afirmat că, în urma analizării elementelor relevate, „se vor dispune măsuri în consecință”.

Evenimentul a avut loc pe data de 26 noiembrie, la ora 04:22, pe Calea Turzii, în municipiul Cluj-Napoca.

Citește și: Noi acuzații la adresa Părintelui Calistrat. Un călugăr din Iași susține că a fost bătut de acesta: „Mi-a rupt sprânceana de la ochi”

„Trei agenți de poliție încearcă sa aplaneze o situație unde un domn pare a fi în stare de ebrietate. După ce unul dintre agenți îl lovește cu piciorul (0:15), un al treilea (la 0:47) vine și îl calcă pe cap de două ori. Mi se pare un gest neprofesionist și inuman de care au dat dovadă. Indiferent de situație, nu procedezi într-un asemenea fel”, a declarat martorul care a filmat totul, pentru Știri de Cluj.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

IPJ Cluj susține că bărbatul de 20 de ani a fost reținut din cauza faptului că ar fi început să aibă o atitudine recalcitrantă, atunci când oamenii legii au venit la fața locului, pentru a aplana un conflict început într-un local.

„La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ. Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca”, a transmis sursa menționată anterior.

Bărbatul de 20 de ani a fost sancționat

În urma celor întâmplate, bărbatul în vârstă de 20 de ani a fost sancționat contravențional, fiind acuzat că a provocat scandal, dar și că a refuzat să se legitimeze.

Citește și: Poliţist atacat de un bărbat în pijamale, după ce i-a bătut la uşă pentru că făcea scandal: "Vedeţi ce se poate întâmpla la o banală intervenţie"

Mai mult decât atât, oamenii legii au întocmai dosar penal și pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, motivând că, în timp ce persoanele din localul în care a izbucnit cearta erau evacuate, agenții de pază ar fi agresat o femeie.

În continuare, oamenii legii au precizat că, în cazul bărbatului de 20 de ani, a fost nevoie de folosirea spray-ului lacrimogen, iar Poliția Cluj urmează să dispună măsurile necesare, în urma analizării situației care a avut loc.